Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Štyri tímy záchranárov bojovali o život štvorročného chlapca, našli ho bezvládne ležať na hladine tvárou dole
Zdielať na

Štyri tímy záchranárov bojovali o život štvorročného chlapca, našli ho bezvládne ležať na hladine tvárou dole

TRENČ / Štyri tímy záchranárov bojovali v sobotu o život štvorročného chlapca. Miško nevedel plávať a spadol do susedovho rybníka. Najskôr ho začal oživovať jeho otec, ktorý ho z vody vytiahol. V kritickom stave ho letecky previezli do detskej nemocnice v Banskej Bystrici.

4-ročný Miško a jeho o rok mladší braček Marko. Malí súrodenci sa najskôr hrali pred domom pri svojich rodičoch, potom odbehli na zadný dvor, kde mali hračky. O pár minút neskôr už došlo k nešťastiu. Pomoc zalarmoval mladší z chlapcov. "Marko bežal s veľkým plačom, že: mami, mami, Miško spadol. Vravím, kde spadol, že tam do vody,“ povedala Miškova mama. 

Vystrašení rodičia bežali desiatky metrov na susedov dvor, k jeho jazierku. Miško už bezvládne ležal na hladine tvárou dole. Z vody ho vytiahol otec a začal oživovať. "Z úst do úst sme mu dávali. Pľúval špinavú vodu," priblížila Miškova mama. 

Na miesto postupne dorazili tri posádky pozemných záchranárov, ktorí pokračovali v resuscitácii. Dieťa sa im podarilo oživiť a odovzdali ho kolegom z leteckej záchrannej služby. "Po doplnení liečby a stabilizovaní zdravotného stavu bol v umelom spánku v kritickom stave prevezený na urgentný príjem detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," informovala o incidente hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

Všetci sa za malého Miška modlia a veria, že bude v poriadku. Rodičia si ale uvedomujú, že bol vo vode podľa všetkého príliš dlho. "Aspoň 15 minút," vysvetlil Miškov otec. Podľa miestnych môže byť voda v tomto jazierku hlboká až 5 metrov. Ako do nej Miško spadol, vyšetrujú policajti. "Polícia v Lučenci začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy