Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajt mal udrieť dieťa z miestnej osady. Vraj ho predbehlo v rade
Zdielať na

Policajt mal udrieť dieťa z miestnej osady. Vraj ho predbehlo v rade

MOLDAVA NAD BODVOU / Nákup malinovky a sladkostí sa v Moldave nad Bodvou mal skončiť napadnutím. Policajt, ktorý nakupoval mimo skužby, podlľa slov rodiny, udrel dievča z miestnej osady. Údajne tvrdil, že ho predbehla v rade. Miestni celú situáciu plánujú riešiť.

Dievčatá z miestnej osady sa vybrali do blízkych potravín na nákup. Domov prišli s plačom. Nákup drobností sa v obchode pri pokladniach podľa rodiny napadnutej dievčiny vyostril až do fyzického útoku. Akonáhle zasvietila kontrolka voľnej pokladni v obchode, dievčatá sa vybrali k nej. "Keď otvárali 4-tú pokladňu, tak sme išli tam a ona mne hovorila, že poď tu, keď sa ponáhľame a on sa otočil, povedal jej, že kde sa ponáhľaš a dal jej jednu facku. Takú facku jej dal, že spadla," povedala kamarátka napadnutej.

Podľa informácii TV JOJ, muž, ktorý mal dievča napadnúť, je funkcionárom na obvodnom oddelení polície v Jasove. "Ešte tak vravel, že ako vnučka len tak urobila, že ona ho udrela, a preto dostala jednu facku," vyjadril sa starý otec napadnutej. "Plakala, že nechce ísť naspäť, nechce ani do lekára ísť. No poď, lebo toto nenechám tak. Tak jak myslí, lebo policajt môže všetko robiť?" povedala matka napadnutej.

Rodičia zobrali 12-ročnú Vivien, ktorá sa sťažovalo na bolesť hlavy, do nemocnice. "Potrebné vyšetrenia ukázali, že pacientka utrpela ľahké poranenie hlavy a nebolo ju potrebné hospitalizovať," ozrejmila Ladislava Šustová, komunikačný špecialista UNLP Košice. Rodina tvrdí, že policajt ich vyhľadal a snažil sa s nimi dohodnúť, skutok však vraj popieral. Podľa slov matky to nebolo slušným spôsobom a vyhrážal sa sociálkou. "Pán policajt klamal, že neudrel. Ani nepovedal, že stoj skurv*** matka, pi*i tak hovoril a išiel za ňou ešte, utekal za ňou. Ešte raz to budeš robiť, vystrihám ti hlavu, vlasy," povedala matka napadnutej.

Polícia oznámenie prijala a začala na prípade pracovať. Dôležitým dôkazom bude aj kamerový záznam z obchodu, kde sa celá situácia stala. "Predmetné oznámenie je v súčasnej dobe objasňované ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Vo veci je potrebné objektívne objasniť a zvážiť všetky skutočnosti a okolnosti, za ktorých k incidentu došlo," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. Polícia kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu viac informácii neposkytla. Ak zistia, že policajt pochybil, hoci aj v čase osobného voľna, vyvodia voči nemu sankcie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy