Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sériové vlámania na vzostupe. Spolujazdec s kladivom v ruke rozbíja sklá na autách, potom ich vykradnú
Zdielať na

Sériové vlámania na vzostupe. Spolujazdec s kladivom v ruke rozbíja sklá na autách, potom ich vykradnú

HORNÝ ZEMPLÍN / S kladivom v ruke sa spolujazdec vykloní z okna a bezhlavo rozbíja sklá na zaparkovaných autách. Tento nepochopiteľný fenomén na krajnom východe už vyšetrujú kriminalisti. Niektoré autá zostanú zničené, iné ešte aj vykradnú. Nové prípady pribúdajú každý deň. Naposledy rozbili bočné okná na taxíkoch a ukradli celú tržbu.

Počas nočnej služby si taxikár všimol rozbité okno no vozidle. Vtedy ešte netušil, že zmizla ja celá tržba. "Niečím takým ako je kladivko najskôr, lebo to okno sa nedá len tak rozbiť, s rukou to nerozbije," povedal Norbert, majiteľ taxislužby. "Doposiaľ neznámy páchateľ nezisteným spôsobom rozbil ľavé predné sklo na dverách vodiča, na dvoch motorových vozidlách taxislužieb," informovala o prípade policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

V čase koronakrízy im ukradnuté peniaze budú chýbať. "Aj tržby sú dosť malé a tí moji taxikári nemajú až také veľké platy a ešte aj toto, keď zákazníkov máme málo," poznamenal Norbert. "Boli odcudzené pracovné peňaženky s tržbou a ďalšie veci v hodnote najmenej 1.205,-Eur a poškodením vozidiel spôsobil majiteľom taxislužieb škodu najmenej 300,-Eur," priblížila Ligdayová. 

Vykradnuté taxíky podľa nich môžu mať súvis s množstvo iných vykradnutých áut v regióne. "Či si ho niekto vytipoval, lebo ešte jednému taxikárovi tiež rozbili okno a ukradli veci," vysvetlil Norbert. 

Polícia vedie trestné stíhanie za prečin krádeže. Nejde o ojedinelý prípad. Rozbité okná a vykradnuté autá oznámili na polícii viacerí majitelia áut z obcí v okresoch Snina aj Humenné. "Prišiel, zastavil auto, týpek sa vyklonil z okna a s kladivom mi rozbil čelné sklo," povedal Patrik, majiteľ jedného z poškodených áut. 

Páchateľa v jednom prípade nasnímala kamera. Pomôcť objasniť by podľa polície mohol muž na záberoch, ktoré sa podarilo nasnímať v obci Dlhé nad Cirochou. Polícia žiada občanov, ktorí by mali viac informácií o týchto prípadoch, aby to oznámili na linke 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy