Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
V prípade nehody autobusu, v ktorej zahynulo 12 ľudí, obvinili vodiča nákladného auta
Zdielať na

V prípade nehody autobusu, v ktorej zahynulo 12 ľudí, obvinili vodiča nákladného auta

NITRA / V prípade tragickej nehody autobusu, pri ktorej zahynulo 12 ľudí, polícia stále vypočúva svedkov. Nehoda sa stala pred vyše rokom na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. Do autobusu vrazilo nákladné auto. Práve vodič nákladiaka je podľa polície vinníkom nehody.

Mimoriadne tragické nehoda sa stala v úseku cesty medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. Polícia presne po roku obvinila vodiča nákladného auta. "Obvinený bol vypočutý v mesiaci február 2021," informoval hovorca prokuratúry v Nitre, Jaroslav Maček.

Muž na polícii vypovedal viackrát aj v minulosti. Teraz išlo o výsluch, keď je už v pozícii obvineného. Ide o náročný prípad a stále na ňom vyšetrovatelia pracujú. "V súčasnej dobe sú v tejto trestnej veci vyšetrovateľom vykonávané výsluchy svedkov a poškodených," povedal Maček. Polícia už má znalecké posudky, ktoré určili príčinu zrážky. Oficiálne však závery stále nepoznáme. Podľa informácií televízie JOJ jednou z verzií by mohlo byť aj to, že nákladné auto, ktoré vrazilo do autobusu nabehlo na nerovnosť na ceste, a preto sa rozkývalo. "Závery znaleckého posudku v tomto štádiu konania, keď prebiehajú výsluchy svedkov nie je možné zverejniť," uviedol hovorca Maček. Tragickú nehodu dnes pripomína kríž, zahynulo pri nej 12 ľudí a 17 sa zranilo. Najmladšia obeť mala 15 rokov a najstaršia 70. V sekunde prišli rodiny o deti, rodičov či starých rodičov. Autobus smeroval z Nitry. Takto nám zrážku vtedy opísal 17 ročný študent, ktorý sedel v autobuse. "Tam kričali ľudia ako nabúral autobus, sme sa prevrátili som vybehol von a išiel hľadať pomoc," opísal cestujúci Andreas. Do autobusu vrazilo oprotiidúce nákladné auto, ktoré viezlo štrk. Po zrážke sa autobus prevrátil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy