Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Brutálnu bitku v Nitre pre rúško už polícia nerieši ako priestupok, ale trestný čin
Zdielať na

Brutálnu bitku v Nitre pre rúško už polícia nerieši ako priestupok, ale trestný čin

NITRA / Bitku pre rúško, ktorá sa udiala pred dvomi mesiacmi v Nitre už polícia nerieši ako priestupok, ale trestný čin. Muž (49) upozornil mladíkov, ktorí čakali na autobus, aby si nasadili na tvár rúška. Jeden z nich ho zato brutálne dobil.

K útoku došlo ešte minulý rok na autobusovej stanici v Nitre. Zaznamenali ho aj kamery. Na záberoch, ktoré celý útok zachytili je vidieť, ako 49-ročný muž zo Slažian vošiel do čakárne, v ktorej sedeli dvaja muži. Videl, že nemajú nasadené rúška a preto ich upozornil. Obaja si rúško na tvár síce dali, ale nepáčilo sa im to. 

Po krátkej slovnej výmene ho jeden z mladíkov začal biť aj kopať. Mladík pána napadol z ničoho nič. Uštedril mu niekoľko rán päsťou ale aj kopance. Po surovej bitke útočník odchádza z čakárne von. Po chvíli zmizne aj druhý mladík, s ktorým tam sedel.

Podľa informácií televízie JOJ páchateľa polícia doteraz nevypočula

Nikde totiž nemá trvalý pobyt a je ťažké ho nájsť. Totožnosť útočníka polícia pozná. Naše informácie však hovoria o tom, že kamaráta, s ktorým v čakárni bol už vypočuli. Polícia zo začiatku prípad riešila ako priestupok. Teraz je to však inak. "Polícia vedia trestné stíhanie pre trestné činy výtržníctva a ublíženia na zdraví," informuje hovorkyňa KR PZ Renáta Čuháková. 

Po bitke mal muž viaceré zranenia, aké však polícia neupresnila. Okrem toho mal po útoku aj rozbité okuliare a mobilný telefón. "Viac informácií nie je možné poskytnúť," hovorí Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy