Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri tragickej nehode prišiel o život poslanec obecného zastupiteľstva, po zrážke s kamiónom bol na mieste mŕtvy
Zdielať na

Pri tragickej nehode prišiel o život poslanec obecného zastupiteľstva, po zrážke s kamiónom bol na mieste mŕtvy

HUBOVÁ / Za Hubovou v okrese Ružomberok prišiel o život otec dvoch malých detí. Poslanec obecného zastupiteľstva v Švošove sa podľa informácii Televízie JOJ vracal z práce z Ružomberka. Po zrážke s kamiónom bol na mieste mŕtvy.

32-ročný muž išiel smerom od Ružomberka, keď oproti nemu išiel kamión. "Následne z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom prešiel v pravotočivej zákrute do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim nákladným motorovým vozidlom Scania, ktoré viedol 46-ročný vodič," informoval o nehoda policajný hovorca Radko Moravčík. 

Po silnej čelnej zrážke zdemolované auto odhodilo do zvodidiel. Na miesto rýchlo prišli hasiči z Ružomberka. "Zabezpečili sme miesto, osoba vo vozidle nejavila známky života. Boli vykonané protipožiarne opatrenia," priblížil veliteľ zásahu Michal Žilinčan. 

"Po príchode na miesto sa ešte osoba nachádzala zakliesnená vo vozidle. Po rozhodnutí HZZ Ružomberok sme začali oslobodzovať osobu pomocou hydraulickej ruky," upresnil Peter Slobodník z odťahovej služby. 

Mužovi však už nikto nedokázal pomocť, vodič zranenia na mieste podľahol. Pre tragickú nehodu bol hlavný ťah na Martin uzavretý, tvorili sa niekoľko kilometrové kolóny. "Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," doplnil Moravčík. 

Na tejto frekventovanej ceste sa stalo už veľa nehôd. "Diaľnicu by bolo treba konečne dokončiť, Ivachnová, Hubová, Turany, kompetentní nech to konečne riešia, projektuje sa úsek Turany-Hubová, ale v akom je to štádiu, nik sa neozýva," vyjadril sa starosta obce Švošova Milan Široň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy