Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie vo veci zabitia 34-ročnej Violy Macákovej
Zdielať na

Vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie vo veci zabitia 34-ročnej Violy Macákovej

BRATISLAVA / Prípad smrti Violy Macákovej má zásadnú dohru. Našli ju 1.novembra 2019 nevládne ležať v bratislavskom prístave. Mala vážne zranenia na celom tele a zomrela pri prevoze do nemocnice. Polícia prípad vyšetrovala ako zabitie. Dnes stíhanie v tejto veci zastavili.

Viola Macáková bola modelka, učiteľka angličtiny a fotografka. Podchladenú a vážne zranenú ju pod žeriavom v prístave našiel v ranných hodinách jeden z robotníkov. Ani napriek snahe záchranárov sa však mladú ženu nepodarilo zachrániť. Zomrela ešte v sanitke na následky embólie. Okrem krvnej zrazeniny utrpela aj polytraumu. Mala vážne zranené členky, rozsiahle devastačné poranenia zadnej časti tela a zlomený stavec. Do dnešného dňa neboli oficiálne zverejnené výsledky pitvy.

Viola (34) odchádzala podľa kamarátov sama večer z jednej výstavy. Zvláštne však bolo to, že napriek zimnému obdobiu na sebe nemala bundu či kabát a nenašla sa ani jej kabelka či doklady.

Jej smrť začala vyšetrovať krajská kriminálka, a vyšetrovateľ vtedy začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Polícia vypočula 60 ľudí, niekoľkokrát prehľadala areál prístavu a vykonala niekoľko prehliadok bytových aj nebytových priestorov. K prípadu boli prizvaní aj znalci z Kriminalistického a expertízneho ústavu a tiež z civilného sektora. Policajti analyzovali množstvo zaistených kamerových záznamov, technických údajov aj počítačových dát.

Polícia už od začiatku vyšetrovania nevylučovala možnosť, že Viola mohla zomrieť bez cudzieho zavinenia, a teda jej smrť mohla nastať zhodou nešťastných náhod alebo pri pokuse o samovraždu.

"Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky dňa 24.02.2021 zastavil trestné stíhanie v trestnej veci zabitia 34-ročnej Violy. Bližšie informácie, ktoré viedli k zastaveniu trestného stíhania poskytne Krajská prokuratúra v Bratislave, ktorá si uplatnila právo informovať o prípade," informuje hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

"Po skončení vyšetrovania bude k prípadu vydaná komplexná tlačová správa po dohode vyšetrovateľa a dozorového prokurátora Krajskej prokuratúry Bratislava," stanovisko Krajskej prokuratúry BA. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy