Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Syn sa vyhrážal rodičom s nožom v ruke. Neskôr tvrdil, že ich v spánku doseká sekerou
Zdielať na

Syn sa vyhrážal rodičom s nožom v ruke. Neskôr tvrdil, že ich v spánku doseká sekerou

HUMENNÉ / Dopichám vás nožom a v spánku porúbem sekerou. Takéto vyhrážky mal 37-ročný muž adresovať svojim rodičom. Tí v strachu o život privolali políciu. Údajný agresor sa však neupokojil. Dovoľoval si dokonca aj na policajtov.

Stalo sa to v popoludňajších hodinách v okrajovej časti mesta. Na mieste museli zasahovať aj policajti. Privolala ich matka 37-ročného muža. Podľa jej slov všetko porozbíjal a správal sa agresívne. "Podľa doterajšieho vyšetrovania mal 37-ročný miestny muž vulgárne vynadať a vyhrážať sa zabitím nožom a sekerou svojim príbuzným, pričom nôž mal aj v ruke," informuje hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 

Muž mal kričať, že ich dopichá nožom a v návale zlosti i to, že ich v spánku porúbe sekerou. "Po žene taktiež hodil sadrovú sošku, ktorá ju zasiahla do hlavy," hovorí Džobanik. 

Muž sa mal agresívne správať aj voči samotným policajtom. Do jedného z nich mal dokonca sácať. Použiť preto museli donucovanie prostriedky. Z miesta ho odviedli s putami na rukách. Dychová skúška uňho mala dopadnúť pozitívne, a to s výsledkom viac ako 2 promile alkoholu. "Policajti muža umiestnili do cely policajného zaistenia," hovorí Džobanik. 

Polícia už v tomto prípade začala stíhanie vo veci trestného činu nebezpečného vyhrážania. V prípade prebiehajú ďalšie nevyhnutné procesné úkony. Po vytriezvení muža vypočujú. Zo skutku ho zatiaľ neobvinili. "Sadzba 6 mesiacov až tri roky," informuje Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy