Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Priateľku dobodal 25 krát nožom, jej matku popravil dvoma nožmi. Obžalovaný už pozná svoj verdikt
Zdielať na

Priateľku dobodal 25 krát nožom, jej matku popravil dvoma nožmi. Obžalovaný už pozná svoj verdikt

PRAHA / Brutálny vrah, ktorý vlani zaútočil kuchynským nožom na slovenskú priateľku a jej matku, ide definitívne na 15 a pol roka do väzenia. 28 ročný Čech sa priznal, dúfal, že dostane nižší trest.

Chcel vyviaznuť s nižším trestom. Sudca sa ale skôr čudoval, že za tak brutálne dve vraždy, z toho jednu v štádiu pokusu, nedostal Jakub Truhlář vyšší trest. "Máme za to, že trest je skôr neprimeraný," vyhlásil sudca Jiří Lněnička. Jakub Truhlář reagoval odvolaním na svoju bývalú priateľku: "spýtajte sa to tej schizofreničky, ktorá náhodou prežila."

Minulý rok cez prázdniny otriasla Kutnou horou tragická udalosť. Jeden náhodný okoloidúci zbadal v noci na ceste ležať v krvi priateľku Jakuba Truhláře, ktorá je zo Slovenska. Ešte doobeda v ten deň boli ešte spolu a nič nenasvedčovalo tomu, že ju večer 25 krát dobodá nožom. "Bolo to hrozné, v tej tme celá od krvi," opísal momenty svedok. Žena iba zázrakom prežila. Dodnes je psychicky na dne. Jej matka besnenie, bohužiaľ, neprežila. Dvoma nožmi ju Truhlář popravil. Na krajskom súde sa ale Truhlář priznal a dokazovanie ani nemuselo prebehnúť. Mohol ísť do väzenia na doživotie. Dostal 15,5 rokov, priťažili mu znalecké posudky. U obžalovaného bola preukázaná závislosť od alkoholu a omamných látok. Verdikt súdu je už konečný a nie je možné sa proti nemu odvolať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy