Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Smrteľnú autonehodu neprežili traja spolujazdci. Najmladšia obeť mala 24 rokov.
Zdielať na

Smrteľnú autonehodu neprežili traja spolujazdci. Najmladšia obeť mala 24 rokov.

NITRA / V nedeľu, 21. februára, okolo šiestej hodiny ráno havarovalo auto medzi Nitrou a Novými Zámkami.

Krátko po šiestej hodine zo zatiaľ nezistených príčin havarovalo vozidlo značky Audi. Nehodu za Novými Zámkami smerom do Nitry neprežili tri osoby. Ďalší dvaja boli pri vedomí a prevezení do nemocnice v Nových Zámkoch.

Túto mimoriadne tragickú nehodu spôsobila rýchla jazda a chvíľková nepozornosť. Auto sa ráno za Novými Zámkami viackrát prevrátilo na poli. Traja nebohí, dvaja muži a 24 ročná žena, neboli na zadnom sedadle pripútaní.

"Tridsaťsedem ročný vodič osobného auta Audi A6 kombi z doposiaľ nezistených príčin zišiel z cesty a narazil do stromu," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva Renáta Čuháková. Auto s piatimi ľuďmi smerovalo z Nových Zámkov na Šurany. Podľa svedkov predbiehalo ostatné autá vysokou rýchlosťou. Necelý kilometer za tabuľou obce vošlo do protismeru, zišlo do priekopy, kde ho nezastavili ani kríky a stromy a nakoniec sa prevrátilo na poli. "Hasičská jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode, pri ktorej boli 3 účastníci mimo vozidla a jedného bolo potrebné zasahujúcimi príslušníkmi vyprostiť z vozidla," opísal hasič Oliver Daniš. "Tento náraz bol smrteľný pre troch ľudí z posádky auta – 2 mužov vo veku 32 a 35 rokov a jednu 24 ročnú ženu," uviedla hovorkyňa Renáta Čuháková. Vodiča a jeho 22 ročnej spolujazdkyne z predného sedadla zdemolovaného auta sa na mieste ujali záchranári. "Žena utrpela poranenia celého tela, takzvanú polytraumu, a muž mal úraz hlavy – obaja boli pri vedomí a po ošetrení transportovaní do nemocnice," povedala Alena Krčová z operačného strediska. Na klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny leží vo vážnom stave mladá žena z predného sedadla. Obaja boli, na rozdiel od ďalších troch, už nebohých spolujazdcov na zadnom sedadle, pripútaní. Vodič bol po nehode schopný podrobiť sa dychovej skúške v nemocnici, výsledok je negatívny. "Vyšetrovateľ policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví," uviedla Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy