Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž z kežmarskej rukojemníckej drámy pred súdom: Priznal sa aj k vražde rodičov, hrozí mu doživotie
Zdielať na

Muž z kežmarskej rukojemníckej drámy pred súdom: Priznal sa aj k vražde rodičov, hrozí mu doživotie

KEŽMAROK/PREŠOV / Hlavný aktér rukojemníckej drámy z Kežmarku a zároveň muž podozrivý z dvojnásobnej vraždy, sa v sobotu postavil pred Okresný súd v Prešove. Ten rozhodoval o jeho ďalšom osude. Kežmarčana zadržali potom, ako sa v jednom z obchodných domov zabarikádoval v sklade a ako rukojemníčku ohrozoval nožom 40-ročnú ženu. Všetkému mala navyše predchádzať brutálna vražda oboch jeho rodičov.

41-ročný muž z Kežmarku skončil po rukojemníckej dráme v policajnej cele. V putách ho predviedli pred súd s návrhom na vzatie do väzby. Za skutky, z ktorých je obvinený, mu hrozí až doživotný trest. "Prešovský vyšetrovateľ muža obvinil zo zločinu vraždy a zločinu brania rukojemníka," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik.

Po takmer hodine padlo rozhodnutie sudcu o vzatí obvineného do väzby. Zo súdu ho odviedla policajná eskorta v putách. "Sudca vyhovel nášmu návrhu a zobral obvineného do väzby z dôvodu útekovej a preventívnej väzby," ozrejmil prokurátor.

Muž je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu brania rukojemníka. Svoje konanie pred súdom oľutoval. Dôvodom jeho brutálnych skutkov, teda vraždy oboch rodičov a neskôr držania rukojemníčky, ktorú niekoľko hodín ohrozoval nožom, mal byť alkohol. Na naše otázky nereagoval, no v pojednávacej miestnosti sa ku skutkom, z ktorých je obvinený, priznal. "Priznal sa v celom rozsahu," dodal prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy