Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Opitý mladík zmlátil rodičov až tak, že skončili v nemocnici. Za svoj čin bude pykať za mrežami
Zdielať na

Opitý mladík zmlátil rodičov až tak, že skončili v nemocnici. Za svoj čin bude pykať za mrežami

TRENČÍN / 26-ročného Michala, ktorý zaútočil na svojich rodičov, poslal sudca Okresného súdu v Trenčíne do väzby. Matku chcel zbiť nohou zo stoličky a otca rúčkou od lopaty a železnou tyčou. Obaja skončili v nemocnici. Ich syn bol v čase skutku pod vplyvom alkoholu.

26-ročný Michal skončil v putách potom, ako zaútočil na svojich rodičov. Polícia v ich dome zasahovala o pol deviatej večer. "Obvinený muž mal pod vplyvom alkoholu napadnúť svojich rodičov a vyhrážať sa svojej matke zabitím," vyjadril sa hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička. "Strašný krik sa od nich ozval, reval stále, že zabijem ťa, zabijem. Behal po dvore ako splašený. V rukách niesol lopatu," povedala obyvateľka obce. Podľa polície muž najskôr zaútočil na svoju matku. Jeho otec ju chcel brániť. Útočník vzal rúčku z lopaty a začal ho biť. "Aj železnou tyčou ho bil, bol opitý," doplnila obyvateľka obce.

Jeho matka sa pred ním schovala do pivnice. Michal ju našiel a zaútočil na ňu nohou zo stoličky. Trápenie oboch manželov ukončili policajti. Tí muža spacifikovali. Napadnutých dôchodcov sa ujali záchranári. "Môžem potvrdiť, že sme poslali záchranárov na pomoc údajne zbitej žene a mužovi. Záchranári ich ošetrili a pri vedomí previezli do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. 

"Policajti z Nemšovej vzniesli obvinenie z prečinu vyhrážania voči 26-ročnému mužovi z okresu Trenčín," ozrejmil Kudlička. Obvinený muž skončil v cele. O dva dni neskôr ho eskortovali pred sudcu Okresného súdu v Trenčíne. "Bol spracovaný návrh na väzobné stíhanie obvineného," povedal Kudlička. Sudca sa s návrhom stotožnil a rozhodol, že muža nechá za mrežami. "Sudca vzal obvineného do väzby, lebo zo skutočností vyplýva, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," vyjadril sa hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy