Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ďalšia zbytočná smrť chodca: Muža po zrážke s autom odhodilo z cesty
Zdielať na

Ďalšia zbytočná smrť chodca: Muža po zrážke s autom odhodilo z cesty

OKRES BANSKÁ BYSTRICA / Na hlavnom ťahu smerom na Horehronie v noci zahynul 53-ročný muž. Chodca neskoro večer zrazilo auto. Vážnym zraneniam podľahol na mieste aj napriek snahe záchranárov.

Hlavný ťah z Banskej Bystrice smerom na Horehronie bol vo štvrtok v noci na niekoľko hodín uzavretý. Po tragickej nehode cestu zablokovali policajti, ktorí na mieste dokumentovali stopy potrebné k objasneniu. Neďaleko Slovenskej Ľupče zrazilo osobné auto chodca, ktorý prechádzal cez cestu.

Zraneného sa pokúšali oživovať záchranári, no nepodarilo sa to. "Vyslaní záchranári sa muža ešte dlhé minúty pokúšali oživiť. Žiaľ, bezúspešne. Lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová.

"Alkohol u vodiča zistený nebol. U chodca bude zisťovaný pri pitve. Na mieste bol aj znalec z odboru cestnej dopravy, okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedal Bóna. Nehoda sa stala za tmy, chodec bol v čiernom oblečení, bez reflexných prvkov čo zrejme pri celom nešťastí zohralo svoju úlohu. "Chceme zdôrazniť nosenie prvkov, najmä pri zníženej viditeľnosti alebo v tme," upozorňuje Bóna.

https://www.facebook.com/KRPZBB/posts/1680143218863038

Súvisiace články

Najčítanejšie správy