Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Úverový podvodník zo Zemplína už pozná svoj trest. Policajti po ňom pátrali 7 mesiacov
Zdielať na

Úverový podvodník zo Zemplína už pozná svoj trest. Policajti po ňom pátrali 7 mesiacov

KOŠICE / ADIDOVCE / Sedem mesiacov policajti pátrali po údajnom úverovom podvodníkovi zo Zemplína. Napokon ho dolapili v Košiciach. Po nociach v policajnej cele sa zo skutku zodpovedal pred sudkyňou a už pozná svoj trest.

Muž pochádza z obce Adidovce. Príkaz na jeho zatknutie vydal Okresný súd v Humennom. Dopustiť sa mal úverového podvodu a poškodenej dlhuje stovky tisíc českých korún. V pátraní bol viac ako pol roka. Dolapiť sa ho podarilo košickým policajtom. Našli ho v jednom z bytov na Sídlisku nad Jazerom. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol muž eskortovaný do cely policajného zaistenia a následne na Okresný súd v Humennom," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová.

Nie je to prvýkrát, čo po mužovi bolo vyhlásené pátranie. Na úteku bol aj pred dvomi rokmi. Vtedy po dolapení vyviazol s podmienkou, no krajský súd verdikt zrušil pre procesné pochybenie prvostupňového súdu. Teraz ale bola okresná sudkyňa podstatne prísnejšia. "Obžalovaný bol na hlavnom pojednávaní uznaný za vinného zo zločinu úverový podvod, za čo mu súd uložil trest odňatia slobody v trvaní troch rokov," vyjadrila sa hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Rozhodnutie súdu právoplatné nie je. Procesné strany si nechali lehotu na prípadné odvolanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy