Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Majiteľ prišiel počas prechádzky o svojho psa. Neznámy muž ho zastrelil a hodil do rieky
Zdielať na

Majiteľ prišiel počas prechádzky o svojho psa. Neznámy muž ho zastrelil a hodil do rieky

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Sedem rokov bol členom ich domácnosti, ale najnovšie o neho prišli. Reč je o Emilovi – psíkovi, ktorého v Novom Meste nad Váhom zastrelil neznámy muž. Jeho majiteľ ho venčil pri Váhu. Neznámy muž ho zastrelil a hodil do rieky.

"Bol to náš Emil, od šteniatka sme ho mali," poznamenal Patrik. Počas prechádzky popri rieke Váh ale o neho prišli. Na chvíľu od svojho pána odbehol. Ten ho však mal stále na dohľad. "Išlo auto, nevenoval tomu pozornosť, zaznel výstrel," priblížil Patrik. 

Výstrel sa ozval neďaleko záhradkárskej osady a cyklistickej trasy. Emil zostal ležať v kaluži krvi. Majiteľ utekal na miesto výstrelu. "Uvidel len stopy krvi aj to, ako ho ťahali k váhu," upresnil Patrik. 

Všetko sa udialo pol tretej popoludní. Neďaleko sa prechádzalo viacero ľudí. "Nesmie poľovník do 200 metrov od obývaného domu loviť, je to neetické a protizákonné," zhodnotil poľovník Peter Vrablec. "V živote nič nenaháňali," doplnil Patrik. 

Prípadom sa už zaoberajú aj policajti. "Polícia prijala v danej veci trestné oznámenie, pričom v zákonnej lehote rozhodne," informoval o prípade policajný hovorca Pavol Kudlička. 

Pred mesiacom zastrelil neznámy muž psa aj v neďalekom Beckove. Rovnako pri venčení. Policajti preverujú, či oba prípady nesúvisia. Majiteľ psíka žiada o pomoc svedkov. "Poprosím, kto niečo videl, nech sa ozve, aby to neskončilo len tak," dodal Patrik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy