Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri kontrole dodržiavania karantény sa dal muž na útek, polícia musela použiť služobnú zbraň
Zdielať na

Pri kontrole dodržiavania karantény sa dal muž na útek, polícia musela použiť služobnú zbraň

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / V Bánovciach nad Bebravou sa v noci ozvala streľba. Policajti museli použiť varovný výstrel potom, ako pred nimi začal unikať neznámy muž. Chceli od neho doklady a počas úteku odhodil pravdepodobne drogy.

"Bolo to šokujúce, v obytnej zóne sa strieľa, uprostred ticha a ešte v tejto situácii, to bolo strašné," povedal miestny obyvateľ. Krik a následná streľba zobudila obyvateľov panelákov v širšom centre mesta asi hodinu po pol noci. Všetko začalo potom, ako policajti uvideli na ulici muža. Keďže platí zákaz vychádzania, rozhodli sa ho legitimovať.

"Počas kontroly karanténnych opatrení v nočných hodinách použili policajti služobnú zbraň," informovala o prípade policajná hovorkyňa Danka Adámiková. 

Potom, ako uvidel, že k nemu ide hliadka, začal utekať. Muži zákona sa rozbehli za ním. Kričali, aby zostal stáť. Utekal však ďalej a preto použili zbraň. "Pri vykonávaní zákroku použili varovný výstrel do vzduchu," potvrdila Adámiková. "Počujem výstrely. Pozriem sa a chlap tam ležal na ulici". "On kričal: pomôžte mi, pomôžte mi," opísali incident miestny obyvatelia. 

Páchateľ počas naháňačky spadol a zranil sa. Zasahovať museli aj záchranári. "Muž bol zranený a krvácal z hlavy. Záchranári ho po ošetrení transportovali do nemocnice," vysvetlila hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Utrpel iba ľahšie poranenia a po ošetrení skončil na polícii. Policajti hľadali drogy, tie mal muž odhodiť počas naháňačky. Podarilo sa im ich nájsť."Ďalšie informácie poskytneme, keď to dôkazná situácia umožní," doplnila policajná hovorkyňa. 

Muž je momentálne v policajnej cele a vyšetrovateľ v najbližších hodinách spracuje návrh na jeho väzobné stíhanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy