Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda kamióna zablokovala cestu na Donovaly. Vozidlo po šmyku skončilo v potoku
Zdielať na

Nehoda kamióna zablokovala cestu na Donovaly. Vozidlo po šmyku skončilo v potoku

BANSKÁ BYSTRICA / Bol to jeho prvý deň v práci a hneď aj s vysokou pokutou. Vodič (42) prevrátil kamión a zdemoloval zábradlie. Náklad, ktorý prevážal, skončil vysypaný na ceste. Nehoda zablokovala hlavný ťah z Banskej Bystrice na Donovaly.

Mal poriadnu smolu, bol to totiž jeho prvý deň v práci. Hneď prvá zásielka dreva, ktorú viezol z Banskej Bystrice skončila vysypaná na ceste. Kamionista (42) havaroval cestou na Donovaly. Vozovka bola zľadovatená a dostal šmyk. Kamión prešiel do protismeru, zišiel z cesty, nezastavili ho ani stromy a skončil v potoku. Je to neuveriteľné, no zo zdemolovanej kabíny dokázal vodič vyliezť po vlastných a zavolať si pomoc.

"Vodič neprispôsobil jazdu svojim schopnostiam a poveternostným podmienkam," informuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Cesta bola zľadovatená, po šmyku kamión prešiel do protismeru, prerazil zvodidlá, zdemoloval niekoľko stromov a skončil vo vode. Vodičovi sa podarilo vyliezť na cestu a zavolať si pomoc. "Vodič musí byť naozaj rád, že sa mu nič nestalo, lebo tá kabína je v zlom stave," hovorí z odťahovej služby Jakub Stankoviansky. 

Vodič vyviazol bez zranení, vyťahovanie kamióna zamestnalo odťahovku a hasičov na niekoľko hodín, cesta bola zatvorená. "Škody boli vyčíslené na 23 tisíc eur," informuje Faltániová. Zničený je totiž nielen kamión, ale po náraze aj zvodidlá pri ceste. Vodič na svoj prvý deň v práci tak ľahko nezabudne. Na mieste dostal za svoju neprimeranú jazdu pokutu vo výške 650 eur.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy