Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti evakuovali bytovku. V pivnici našli delostreleckú muníciu
Zdielať na

Policajti evakuovali bytovku. V pivnici našli delostreleckú muníciu

HANDLOVÁ, OKRES PRIEVIDZA / Všetky záchranné zložky, vrátane pyrotechnikov, zasahovali v piatok večer v Handlovej. V pivnici bytovky našli delostreleckú muníciu. Policajti všetkých nájomníkov okamžite evakuovali.

Na Úderníckej ulici v piatok večer jedna z nájomníčok upratovala pivnicu a našla v nej neznámy predmet. "Pozrela som do kúta a uvidela som tam muníciu," hovorí obyvateľka. Obyvateľka bytovky neváhala a okamžite kontaktovala mestských policajtov. "Polícia vec preverila a oznamovateľka našu hliadku uviedla do pivnice, kde našli delostreleckú muníciu," informuje z mestskej polície Lucia Chudá.

Priestory, v ktorých muníciu našla, užívala pani, ktorá sa odsťahovala a nikto netušil, čo tu ešte nájdu. "Je to dosť hrdzavé, možno, že je to len atrapa," hovorí obyvateľka. "Počas čakania na pyrotechnika naša hliadka pomohla s evakuáciou," hovorí Chudá. "Pre istotu nás dali von, keby to buchlo, aby sme nevyleteli do vzduchu," hovorí obyvateľka bytovky. 

Policajti priestor uzavreli a na miesto zavolali pyrotechnika. Na jeho verdikt s napätím čakali ľudia zo širokého okolia. "Ako si to človek dovolí doniesť do bytovky," hovorí obyvateľka bytovky. 

Evakuácia širšieho okolia nakoniec nutná nebola. Po takmer troch hodinách policajti oznámili, že nebezpečenstvo nehrozí. Pyrotechnik zistil, že ide o delaborovanú muníciu. Ľudia sa tak mohli vrátiť domov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy