Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kristiána, ktorého obvinili z 28 podvodov za desaťtisíce eur, poslal súd do väzby
Zdielať na

Kristiána, ktorého obvinili z 28 podvodov za desaťtisíce eur, poslal súd do väzby

TRNAVA / Kristián, ktorý je obvinený z podvodov, pri ktorých okrádal niekoľko mesiacov ľudí hlavne o elektronické zariadenia, ide do väzby. V sobotu dopoludnia o tom rozhodol súd.

Krátko pred desiatou hodinou policajná eskorta priviedla obvineného 23-ročného Kristiána na Okresný súd v Trnave. K dnešnému dňu je obvinený z podvodu v 28-mich prípadoch. Naleteli mu desiatky ľudí. Predbežná škoda sa odhaduje na 60-70-tisíc eur. Zareagoval na ich inzerát, v ktorom ľudia predávali svoje mobilné telefóny, tablety, počítače, či značkové tenisky. Väčšinou sa vydával za ženu, ktorá mala o tovar záujem. "Poškodení stále nahlasujú aj nové oznámenia, ktoré v súvislosti s touto osobou preverujeme," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová.

Okrem podvodov pri predaji, sa snažil od rôznych mladých slečien získať za úplatok, ktorý by samozrejme zase len fingoval, intímne odpovede a fotografie. Nie je vylúčené, že k podvodom mu neskôr pripíšu aj ďalšie obvinenia. Podvedeným sa mal vyhrážať ublížením na zdraví, či dokonca smrťou. Svoje úmysly nezabudol podložiť aj fotografiou.

Spočiatku Kristiánovi nebolo do reči a keď reagoval, tak sa snažil zapôsobiť ako "vtipálek". Na otázku, či by sa nechcel obhájiť v prípade, v ktorom je namočený, reagoval takto. "Som suchý momentálne, nie som namočený, tak asi nie," reagoval obvinený Kristián D. Najviac sa rozrečnil, keď sme sa ho opýtali na jeho výsmešné komentáre, ktoré písal na policajný Facebook v deň, keď po ňom bolo vyhlásené pátranie. "Srandu z policajtov? Keď dajú nejaké celoštátne pátranie a ja som sa v noci vozil okolo tých áut 2-3-krát a páni PMJ-éčkari spali v tých autách a pozerali sa na mňa, trošku ma to hnevalo, že za čo sú platení. Nič viac k tomu nepoviem. Dovidenia," povedal obvinený Kristián D. 

Všetci okradnutí veria, že na dlhšiu dobu povie Kristián dovidenia aj slobode. V prípade preukázania viny mu zatiaľ hrozí až 10-ročný trest. "Sudca pri prípravné konanie Okresného súdu Trnava vzal obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že ujde, alebo sa bude skrývať a taktiež z obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. "Väzbou sa však naša práca nekončí. Na prípadoch naďalej intenzívne pracujeme až do podania obžaloby," dodala Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy