Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slováka v Českých Budejoviciach odsúdili. Do väzenia ide za pokus o vraždu troch ľudí
Zdielať na

Slováka v Českých Budejoviciach odsúdili. Do väzenia ide za pokus o vraždu troch ľudí

ČESKÉ BUDEJOVICE / Krajský súd v českých Budějoviciach poslal Slováka Erika Lakatoša na 15 rokov do väzenia za pokus o trojnásobnú vraždu. Zaplietol sa do bitky a ťažko zranil troch ľudí. Hrozilo mu až doživotie.

Krajský súd v Českých Budejoviciach rozhodoval o slovenskom olašskom rómovi Erikovi Lakatošovi, dlho žijúcom v Čechách vo veci pokusu o vraždu troch ľudí. 

Obvinenému Lakatošovi hrozilo doživotie. Krajský súd ho uznal vinný a do väzenia ho poslal na 15 rokov. Erik Lakatoš sa k rozsudku nevyjadril. Na najväčšom budejovickom sídlisku Máj sa Olahovia pobili s miestnymi Rómami. Pustilo sa do seba asi 50 ľudí. Lakatoš vytiahol dva nože, ktoré sa polícia nikdy nenašla. Podľa slov Erika sa bránil a iba sa nožmi oháňal, aby protivníkov odstrašil. "Klient sa odvolal a viac nemám povolenie od klienta sa k veci vyjadrovať," informoval obhajca Lakatoša, Petr Bokotej. Podľa súdnych znalcov mal Lakatoš v sebe pervitín a s nožmi vyvádzal. Pobodal troch ľudí, do brucha, do chrbta cez pľúca, tak hlboko a toľkými bodnutiami, že ich chcel zabiť. Nebyť okamžitého zásahu záchranárov, všetci traja pobodaní by zomreli. Erik Lakatoš nezavolal ani len záchranárov, aj keď okolo seba videl toľko krvi. Hrozilo mu aj doživotie. Voči rozsudku sa Lakatoš odvolal a tak bude o jeho vine rozhodovať súd v Prahe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy