Jasno
17°
Bratislava
Jeden z únoscov Andrey Vlčekovej si vypočul verdikt. Ženu uniesli spred škôlky kvôli majetku
Zdielať na

Jeden z únoscov Andrey Vlčekovej si vypočul verdikt. Ženu uniesli spred škôlky kvôli majetku

TRNAVA / Jeden z troch údajných únoscov Andrey Vlčekovej si dnes na súde vypočul verdikt. Vojtech Olle sa od začiatku k únosu priznával a spolupracoval. Aj preto ho vyčlenili na samostatné konanie. Proti dvom komplicom sám vypovedal. Andreu Vlčekovú, matku dvoch malých detí dal z pomsty uniesť jej bývalý manžel Miroslav Vlček. Dôvodom bolo, že manželka prepísala ich spoločný majetok na seba a vypovedala proti Vlčekovi.

Andreu Vlčekovú uniesli spred škôlky, kde odviezla svoje dieťa. Ženu predtým niekoľko dní sledoval práve Vojtech Olle. Podľa obžaloby nezvestnú uniesli aj Mladen Despotovski a Jozef Péter. Ženu autom priviezli až do starého hangárasamos vo Veľkých Ripňanoch. Tam ju čakal ex-manžel Miroslav Vlček, ktorý ju priviazal reťazami o stoličku a prinútil ju prepísať podiely vo firmách. Andreu mal Vlček dokonca zmlátiť, naložiť do auta a jeden z nich ju odviezol do Budapešti. Od tej doby je nezvestná.

Pre pandemickú situáciu sa dnes pojednávalo za zatvorenými dverami. Verejnosť ani média sa do pojednávačky nedostali. "Okresný súd Trnava dnes vyhlásil rozsudok na základe ktorého uznal obžalovaného za vinného z obzvlášť závažného zločinu pozbavenia osobnej slobody a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 6 rokov a 8 mesiacov. Zároveň mu uložil ochranný dohľad v trvaní 1 rok," informuje hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. 

Vojtech Olle mal od Miroslava Vlčeka dostať za únos svojej ex-manželky 30-tisíc eur, luxusné Porsche a Rodinný dom. Prvých 15-tisíc mal dostať pred únosom a z peňazí vyplatiť komplicov Despotovskeho a Pétera. Zvyšok peňazí vrátane domu a auta mal Olle dostať, keď sa situácia okolo nezvestnej Andrey upokojí. Jozef Péter je aktuálne stíhaný na slobode a pred pár mesiacmi ho prepustili z väzby. Vlčeka, ktorý stojí za únosom poslal súd na 12 rokov za mreže.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Prokurátor a rovnako aj obžalovaný si ponechali lehotu na podanie odvolania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy