Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Otec troch synov zneužíval maloletú, ktorú spoznal na ihrisku, niekoľko rokov
Zdielať na

Otec troch synov zneužíval maloletú, ktorú spoznal na ihrisku, niekoľko rokov

BANSKÁ BYSTRICA / Mal sa dopustiť sexuálneho zneužívania a násilia. Otec troch detí mal pohlavne zneužívať 14 ročnú školáčku. Súdny proces s Petrom z Banskej Bystrice trval niekoľko mesiacov a teraz je definitívne na konci.

Obžalovaný banskobystričan Peter sa mal dopúšťať sexuálneho násilia na vtedy iba 14 ročnom dievčati, ktoré spoznal na ihrisku, kam chodievali jeho synovia. Začalo to ešte v roku 2015, no trvalo niekoľko rokov, kým dievča nabralo odvahu a všetko nahlásilo na polícii.

"Nútil ju k análnemu sexu, škrtil ju," povedala svedkyňa. Otec troch synov navonok viedol usporiadaný život. Podrobnosti o prípade opísané v obžalobe boli ale mimoriadne vážne. Okresný súd v Banskej Bystrici obžalovaného Petra odsúdil ešte v septembri 2020, no keďže podal odvolanie, celý spis skončil na stole senátu krajského súdu. "Súd zrušil rozsudok okresného súdu a vyniesol nový rozsudok a odsúdil ho na 7 rokov nepodmienečne," informovala Nina Spurná, hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici. Obžalovaný počas celého súdneho procesu sexuálne zneužívanie či násilie popieral. Tvrdil, že sa vraj vždy správal slušne. "Krajský súd pritom zohľadnil posudok znalca zo sexuológie, ktorý nezistil u obvineného poruchu sexuálnej identifikácie, ani poruchu kombinovanú," konštatovala hovorkyňa Spurná. Rozsudok je právoplatný a nedá sa odvolať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy