Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Opitý vodič ohrozil život policajtov. Mladíka zastavila až streľba
Zdielať na

Opitý vodič ohrozil život policajtov. Mladíka zastavila až streľba

MYJAVA / Šoféroval opitý, nereagoval na výzvy policajtov a navyše ich autom ohrozil na živote. Toto všetko má na svedomí 24-ročný mladík z okresu Myjava. Policajtom sa ho podarilo dolapiť až po niekoľkokilometrovej naháňačke. Padli aj výstrely.

Vedel, že šoféruje opitý a tak sa chcel za každú cenu vyhnúť dychovej skúške. Ide o 24-ročného muža, ktorého policajná hliadka zastavovala nadránom na ceste v myjavskej mestskej časti Brestovec. Mladík mal však svoje auto použiť ako zbraň. "Vodič osobného motorového vozidla nezastavil na výzvu policajta a s vozidlom mal smerovať na členov policajnej hliadky," informuje hovorkyňa KRPZ v Trenčíne Danka Adámiková.

Šokovaní policajti mali v poslednej chvíli uskočiť, pričom rútiace sa auto sa obtrelo o ich služobné vozidlo. Mladík za volantom následne pokračoval v jazde v snahe ujsť. To sa mu nepodarilo a policajná hliadka ho už zakrátko dostihla. Ozvala sa streľba. "Policajt na zastavenie tohto vozidla použil v zmysle zákona služobnú zbraň," informuje Adámiková. 

Policajt mieril presne a takto skončila jedna z pneumatík na unikajúcom vozidle. Mladý Myjavčan bol nútený konečne zastaviť. "Vodič bol podrobený dychovej skúške s výsledkom merania 1,19 promile alkoholu v dychu," hovorí Adámiková.

Muža zatkli a dve noci strávil v cele policajného zaistenia. Odtiaľ ho eskortovali na súd v Novom Meste nad Váhom, pretože prokurátor podal návrh na jeho väzobne stíhanie. "Vyšetrovateľ ORPZ v NMNV obvinil 24-ročného muža zo zločinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej latky," informuje Adámiková.

Sudca napokon vzal 24-ročného Myjavčana do väzby a to z preventívnych dôvodov. Za jazdu v opitosti, počas ktorej zaútočil na policajtov mu hrozí až 8 ročný trest odňatia slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy