Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Smutný začiatok roka: Dve rodiny doplatili na vyčíňanie podpaľača
Zdielať na

Smutný začiatok roka: Dve rodiny doplatili na vyčíňanie podpaľača

MOST PRI BRATISLAVE / Smutný začiatok roka zažívajú obyvatelia Mosta pri Bratislave. Vo štvrtok večer tam pred bytovkou vyvádzal podpaľač. Dve rodiny prišli o autá. Sú zúfalí, autá potrebujú k životu, ale na nové, respektíve ojazdené, nemajú peniaze. Pomôcť by mohol len zázrak alebo dobrí ľudia.

Plamene totálne zničili dve osobné autá a ďalšie dve poškodilo sálajúce teplo. Výbuch na parkovisku pritiahol pred deviatou večer obyvateľov ulice k oknám. V priebehu pár sekúnd zachvátili plamene jedno z osobných áut. "Prvé sme počuli len taký buchot. Mysleli sme si, že si niekto robí srandu, že pustil len nejakého petarda alebo ohňostroj, alebo delobuch. Naraz som videla veľký výbuch, niečo strašne buchlo a už začalo horieť susedove celé auto," opísala incident Klaudia Litavská, obyvateľka ulice. 

Podľa predbežných informácii z vyšetrovania, páchateľ polial prednú časť staršieho auta, od ktorého sa chytilo druhé osobné auto. "Veľa kilometrov som mal najazdených a nič. Teraz sa stala taká vec, že niekto úmyselne podpálil hento auto, ja som chcel toto zachrániť, vytiahnuť a nakoniec mi aj tak vzbĺklo," poznamenal Róbert Varga, majiteľ auta. "Všetci sme zachraňovali, čo sme mohli, pomáhali sme," povedala Litavská. 

Otcovi dvoch detí zhorelo jeho auto do tla. Vo vozidle mal okrem detských sedačiek aj osobné veci. Nič mu nezostalo, len oči pre plač. "Čo teraz, už nič, na vrakovisko už len môže. Ja tu bývam 12 rokov a žiadne konflikty, nič. Nechápem. Ja som zvažoval kúpu nového auta, ale nie sú financie, tak som si šanoval aspoň toto. Auto bolo spoľahlivé, nič mu nebolo," podotkol majiteľ auta. 

Požiar čiastočne zasiahol aj ďalšie dve zaparkované autá. Majitelia vozidiel, ktoré zhoreli, mali na autá uzatvorené len povinné zmluvné poistenie"Dúfam, že sa to bude riešiť a dúfam, že dostanem nejaké peniaze, lebo teraz nemám ani korunu, ani na auto nemám, nemám sa ako odtiaľto dostať, som odkázaný na auto, mám starých rodičov a bez auta som ja, ako keby som bol bez jednej nohy, ja som hotový, totálne," povzdychol si Varga. 

Obaja majitelia, ktorí prišli vo štvrtok večer o autá, dúfajú v zázrak alebo pomoc od dobrých ľudí. "Poverený policajt tento prípad požiaru objasňuje ako podozrenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci. Presné príčiny, za akých k požiaru došlo, sú predmetom vyšetrovania," informovala o prípade policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Škoda bola predbežne odhadnutá na 12-tisíc eur. V prípade, že sa podarí páchateľa zadržať, hrozí mu až trojročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy