Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Neznámy zlodej okráda zdravotníkov v nemocnici, prostredie zrejme dobre pozná
Zdielať na

Neznámy zlodej okráda zdravotníkov v nemocnici, prostredie zrejme dobre pozná

KYSUCE / Mnohí zdravotníci počas pandémie pracujú až do vyčerpania. Napriek tomu sa našiel človek, ktorý viacerým z nich dokázal ešte znepríjemniť odchod zo služby. Kradne vždy iba v noci.

Neznámy zlodej si pre svoje krádeže vyhliadol Kysuckú nemocnicu v Čadci. A o jeho drzosti svedčí fakt, že so svojim nečestným úmyslom sem prišiel nejedenkrát. "Som veľmi sklamaný, v poslednej dobe sme zaznamenali za dva týždne už tri vlámania do našej nemocnice," poznamenal riaditeľ KNsP Čadca Martin Šenfeld. 

A neštítil sa zakaždým zobrať peniaze zdravotníkom, ktorí sa práve v tom čase starali o svojich pacientov.
"Jednalo sa o zdravotné sestry, sanitárky a neskôr na lekársku izbu, kde okradol našu pani lekárku," priblížil vedúci prevádzkového odboru nemocnice František Dej. 

Nevítaný návštevník, ktorý sem chodieva, musí veľmi dobre poznať toto prostredie. "Pohyboval sa po miestach, kde nie je kamerový systém," vysvetlil František Dej. 

Kradne vždy v noci a snaží sa, aby ho nikto nezbadal. "Zaklapne si reflektor, aby na neho nesvietilo a tým pádom sa lepšie dostane dozadu," ozrejmil Dej. "Vnikol do priestorov urgentného príjmu a pohotovosti," upresnil Šenfeld. 

Pritom presne vie, ktoré okná si má so svojim náradím otvoriť, aby vošiel do miestností, odkiaľ neobíde naprázdno.
"Našli sme dieru v okne, v ráme okna, dotyčný prevŕtal dieru akumulátorovou vŕtačkou a následne sa dostal dovnútra," doplnil Šenfeld. 

Pri svojom odchode zakaždým nezabudne za sebou okno zavrieť. "Vyšetrovateľom bolo začaté trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu krádeže," informovala o prípade policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 

"Dnes nebojujeme len s covidom, ale aj ľudskou hlúposťou, márnivosťou a zlodejmi," uzavrel Šenfeld. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy