Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Peter z požiaru odísť nechcel. Záchranári ho vytiahli na rukách. Podľa domovníčky tam chcel uhorieť
Zdielať na

Peter z požiaru odísť nechcel. Záchranári ho vytiahli na rukách. Podľa domovníčky tam chcel uhorieť

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Na nový rok prišla rodina z Kysuckého Nového Mesta o strechu nad hlavou. V byte na najvyššom poschodí začalo predpoludním horieť. Hasiči pre silné zadymenie zasahovali v dýchacích prístrojoch, no majiteľ z bytu odísť nechcel.

Hasiči napokon Petra vytiahli na rukách. Evakuovať museli 12 ľudí, dva ďalšie byty sú poškodené. Majiteľka bytu potom, čo hasiči požiar uhasili, vošla dovnútra, v dvoch izbách zhorelo všetko a takmer v nej uhorel aj Peter. "On, že to naschvál podpálil, že tam chcel uhorieť,"  povedala Anna Podpleská, domovníčka.

Hustý dym sa z okien valil krátko po desiatej hodine, domovníčka bežala po schodoch a búchala susedom na dvere. "Oni, že sa to snažili sami uhasiť, ale keď to je veľký rozsah to nemáte šancu tam len vziať nohy na plecia a utekať," komentovala domovníčka susedného vchodu Lenka Vlčková. "Išla som kričiac dolu vchodom ľudia utekajte vonku lebo horí," opisuje čo sa dialo Anna Podpleská, domovníčka. "V čase prieskumu sa vykonávala evakuácia osôb z bytovky v počte 12 na voľné priestranstvo celkovo zasahovalo 15 hasičov zo 4 jednotiek," informoval Jaroslav Kapusniak, riaditeľ KR HaZZ Žilina. Rozsiahly požiar v byte na 6. poschodí poškodil aj okolité byty. "Poškodené sú byty až po suterén, bude aj strecha poškodená, čakáme na statika lebo susediaci byt tam sú veľké trhliny na stenách," konštatovala Lenka Vlčková, domovníčka susedného vchodu. S majiteľom bytu majú susedia problémy už roky. "On tam skládkoval bordel z kontajnerov," objasnila domovníčka Anna Podpleská. Viackrát neporiadok vypratali, no netrvalo dlho a Peter opäť zvláčal do bytu veci z kontajnerov. Záchranári Petra, ktorý sa intoxikoval splodinami horenia, nakoniec previezli do nemocnice. "On hreší, nadáva, on nikam nechce ísť ja som hovorila tej záchranárke, že on ešte niečo vyvedie," doplnila domovníčka. Rodina prišla na Nový rok o strechu nad hlavou, mesto je pripravené pomôcť. "Zatiaľ odo mňa chcú len materiálnu pomoc a kontajnery, ale ak bude potrebné ubytovanie, tak budeme pre nich ubytovanie hľadať," informoval Marián Mihalda, primátor Kysucké Nové Mesto. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy