Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Hačšák má lockdown aj bez Matoviča. Silvester a zrejme aj najbližšie dni bude tráviť naďalej mrežami
Zdielať na

Hačšák má lockdown aj bez Matoviča. Silvester a zrejme aj najbližšie dni bude tráviť naďalej mrežami

BRATISLAVA / Spolumajiteľ finančnej skupiny Penta Jaroslav Haščák bude tráviť Silvestra a zrejme aj najbližšie dni naďalej za mrežami. Najvyšší súd nemôže stále rozhodnúť o jeho sťažnosti voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu, ktorý ho vzal do väzby pre údajné kupčenie s nahrávkou Gorily.


Najvyšší súd mal o jeho sťažnosti rozhodovať už v pondelok. Haščákovi advokáti však namietali jednu zo sudkýň, ktorá mala o sťažnosti rozhodovať. Súd podľa informácii televízie JOJ sťažnosť zamietol a Haščákovi právnici využili opravný prostriedok, o čom má rozhodnúť iný senát. Ktorý iný senát definitívne o vylúčení, či nevylúčení sudkyne rozhodne, Najvyšší súd zatiaľ nevedel potvrdiť.


Haščák, ktorého do väzby vzali 4. decembra, ako dôvod prepustenia z väzby uvádza, že ide o starú kauzu, kde už nie je možné ovplyvňovať svedkov. Tiež tvrdí, že zadovážené dôkazy sú postavené na pochybných výpovediach.

Kauza, kedy mal Haščák odkúpiť nahrávku Gorily od tiež väzobne stíhaného bývalého SISkára Ľubomíra Arpáša za 200 tisíc eur, sa ťahá už niekoľko rokov. Údajne ju mal kryť dnes už bývalý Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý je tiež vo väzbe.

Nahrávka Gorily má potvrdzovať rovnomenný spis, ktorý na verejnosť unikol ešte v decembri 2011 a mal poukázať na Haščákove uplácanie štátnych predstaviteľov pri privatizácii za druhej Dzurindovej vlády. Výrazne poznačil voľby, ktoré v roku 2012 ovládol Smer. Nahrávka sa pri vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka a Martiiny Kušnírovej našla u Mariána Kočnera, ale aj bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. 39-hodinú nahrávku zverejnil na internete anonym vlani.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy