Oblačno
22°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Mladík sa so sekerou v ruke vyhrážal rodičom, že ich zabije
Zdielať na

Mladík sa so sekerou v ruke vyhrážal rodičom, že ich zabije

REPEJOV / Na rodičov so sekerou v ruke. Takto sa mal blízkym vyhrážať 23-ročný syn a podľa polície mal tvrdiť, že ich zabije. V strachu o život preto rodičia z vlastného domu ušli. Policajti údajného páchateľa bezprostredne po skutku zadržali.

K incidentu došlo v jenom z domov v obci Repejov. Pred údajným páchateľom mali mať príbuzní takú obavu a strach o život, že z domu museli ujsť.

Na miesto prišli policajná hliadka. Ukázalo sa, že nemalo ísť iba o verbálny útok. Mladík mal mať pri svojich vyhrážkach v ruke sekeru. "23-ročný muž sa mal rodinným príslušníkom so sekerou v ruke vyhrážať, a to so slovami, že ich zabije," potvrdil policajný hovorca Igor Pavlik. 

Podľa polície sa mal skutku dopustiť voči viacerým blízkym osobám. Hovorili sme s bratom obvineného. Ten nás ale s otázkami odkázal inde.

Muža na mieste zadržali. Obmedzili mu osobnú slobodu a skončil v CZP. "Polícia Repejovčana obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania," poznamenal Pavlik. "Polícia Repejovčana obvinila z prečinu nebezpečného vyhrážania," priblížil hovorca. 

Po vypočutí sa ale na slobodu nedostal. Prokurátor navrhol jeho väzobné stíhanie. A sudca sa s tým stotožnil. Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie OS Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa prešovských súdov Ivana Petrufová. 

Toto rozhodnutie právoplatné nie je. Obvinený si nechal lehotu na prípadné podanie sťažnosti. Vo veci tak bude rozhodovať Krajský súd v Prešove. To ale nič nemení na fakte, že na rozhodnutie bude muž čakať za mrežami väzby."Za tento skutok hrozí obvinenému v prípade dokázania viny väzenie až na 3 roky," dodal policajný hovorca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy