Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Prírodu si pomýlili s futbalovým štadiónom. Podľa ochrancov prírody ide o priestupok
Zdielať na

VIDEO: Prírodu si pomýlili s futbalovým štadiónom. Podľa ochrancov prírody ide o priestupok

MALÁ FATRA / Viacerých ľudí pobúrilo video, ktoré sa objavilo na internete a pochádza z prostredia Malej Fatry. Sú na ňom zachytení zrejme futbaloví fanúšikovia, ktorí vyčíňajú v okolí chaty pod Suchým. O ich správaní už vedia aj ochrancovia prírody.

Partia, ktorá sa vybrala na túru, si v tomto prípade zobrala naozaj nevhodnú výbavu Podľa pokrikov a spevu, ktoré počuť vo videu, to vyzerá tak, že sú to fanúšikovia žilinského futbalu. "Spôsobujú hluk, ktorým obťažujú nielen okolitých turistov, ktorí sa na záberoch pohoršujú," hovorí odborný pracovník NP Malá Fatra. 

Ich skandovanie pri chate pod Suchým sprevádza hustý farebný dym zo zapálenej dymovnice."Čo je lokalita tretí stupeň ochrany," hovorí Hatala.
Ochranári pritom upozorňujú na to, že v tomto horskom prostredí zákon o ochrane prírody a krajiny zakazuje používanie zábavnej pyrotechniky.
"Predovšetkým to ruší všeobecne živočíchov, ktorí sa vyskytujú v danom okolí, alebo širšom, či vtáky, alebo cicavce, drobné, väčšie," hovorí Hatala. 

Podľa ochrancov prírody ide o priestupok. Doriešiť by ho však mohli iba vtedy, keby vedeli, kto si pomýlil prírodu s futbalovým štadiónom.
"V predmetnej veci neeviduje polícia v Žiline žiadne oznámenie," informuje hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. "Musel by ich niekto udať, by to bolo odposlané na inšpekciu životného prostredia, a podľa všetkého by dostali pokutu," hovorí Hatala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy