Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mužovi hrozí väzenie až na 15 rokov. Jeho partnerku našli záchranári pobodanú
Zdielať na

Mužovi hrozí väzenie až na 15 rokov. Jeho partnerku našli záchranári pobodanú

HUMENNÉ / 58-ročný muž, ktorého polícia viní z obzvlášť závažného zločinu ublíženia na zdraví, sa dnes zodpovedal pred sudkyňou Okresného súdu v Humennom. Jeho partnerku našli záchranári pobodanú a skončila v nemocnici. Prokurátor chce muža vidieť vo väzbe.

Policajti priviedli na súd 58-ročného muža. V byte, kde podľa susedov žije spolu s o tri roky mladšou ženou, malo dôjsť k incidentu, po ktorom žena skončila v nemocnici. "Žena bola podľa informácií z telefonátu na tiesňovú linku 155 údajne zranená nožom. Utrpela viaceré poranenia, vrátane otvorenej rany na hrudníku," hovorí hovorkyňa OS ZZS. Policajti údajného páchateľa zadržali bezprostredne po skutku. Obmedzili mu osobnú slobodu a od piatku bol v cele policajného zaistenia.

Dvojica žile v byte v zariadení núdzového bývania. Policajti prešetrujú, ako presne ku skutku došlo a kto žene zranenia spôsobil. Faktom ale je, že kým ona je hospitalizovaná v nemocnici, 58-ročný muž čelí obvineniu, a to pre obzvlášť závažný zločin ublíženia na zdraví. "Muž bol podrobený aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny, a to viac ako 2 promile," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Cestou na súd prichádzal mlčky. Na naše otázky nereagoval. Sudkyňa návrhu prokurátora vyhovela. "Obvinený pre obzvlášť závažný zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu bol sudkyňou pre prípravné konanie OS Humenné vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," telefonuje hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Obvinený síce ako náhradu väzby predložil písomný sľub, no súd ho neprijal.

"Rozhodnutie OS Humenné je právoplatné," hovorí  Petrufová. 58-ročný muž tak zo súdu putoval rovno za mreže vyšetrovacej väzby. Za obzvlášť závažný zločin ublíženia na zdraví mužovi v prípade dokázania viny hrozí väzenie až na 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy