Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Žiline sa opäť objavili nebezpečné nástrahy pre psov. Mladík našiel špekačky s klincami
Zdielať na

V Žiline sa opäť objavili nebezpečné nástrahy pre psov. Mladík našiel špekačky s klincami

ŽILINA / V časti tamojšieho sídliska Hliny niekto rozhádzal špekačky s klincami a takmer na to doplatila trojročná Molly.

Patrik, tak ako každý deň, venčil svojho psíka pri paneláku, kde býva. Zrazu si všimol, že malá Molly začala pri niečom intenzívne čuchať. "Bola to vlastne klobáska, bolo to viac takých kúskov, som zistil, že tam boli pozapichované klince," hovorí majiteľ psa Patrik Ferro. 

Mladík poctivo pozbieral všetky tieto návnady. A je naozaj rád, že jeho domáci miláčik neprehltol žiadnu z nich. "Akurát to mala v ústach, len tým, že je to menší psík, našťastie to nezjedla a ja som jej to stihol vytrhnúť," hovorí Ferro. "Cudzie predmety v potrave môžu byť veľmi nebezpečné, spôsobujú
poranenia ústnej dutiny, ktoré sa môžu ťažko hojiť, najhoršie čo sa môže stať, keď cudzí predmet poraní pažerák, to sú až také neriešiteľné stavy,"  hovorí zverolekár MVDr. Robert Ferenc. Podobnú nepríjemnú skúsenosť ako Patrik teraz na sídlisku Hliny, mala Žilinčanka Maťka v lete na sídlisku Solinky, keď jej pes Scoty chňapol po koliesku párku. "To vypľul, som to chytila do ruky, dva klince, no šok," chovateľka psov Martina Valášková. 

"Aj keď kyselina chlorovodíková je schopná rozložiť niektoré kovové predmety, nespoliehal by som sa na to, prosím všetkých majiteľov, aby v takomto prípade kontaktovali zverolekára," vysvetľuje Ferenc. Obidvaja majitelia psíkov vravia o rovnakom motíve, keď niekto
pripraví takéto nebezpečné nástrahy pre nevinné zvieratá. "Myslím si, že to bude z nejakej nenávisti voči nezodpovedným psíčkarom," hovorí Ferro.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy