Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Okradli známeho slovenského hudobníka. Zmizli mu nástroje v hodnote desiatok tisíc eur
Zdielať na

Okradli známeho slovenského hudobníka. Zmizli mu nástroje v hodnote desiatok tisíc eur

BRATISLAVA / Štedrý deň by mal byť časom šťastia, lásky a pokoja. Ale nájdu sa ľudia, ktorí počas tohto výnimočného dňa v roku, konajú úplne inak. Partia zlodejov ukradla známemu hudobníkovi všetky nástroje v hodnote desiatok tisíc eur.

Známeho slovenského hudobníka a producenta Andreja Šebana okradli presne na Štedrý deň. A zobrali mu komplet všetko, čo potrebuje k svojmu hudobnému životu. "25-teho o tretej mi volali odtiaľto, že už je tu polícia, že aby som prišiel, no tak som prišiel do tejto miestnosti a som videl, že toto, tuto, kde bolo tých štrnásť gitár a efekty, zosilovače a všetko a zrazu tu nič nebolo. Tak ten pohľad bol pre mňa dosť šokujúci a dobre mi to neurobilo," povedal Andrej Šeban, okradnutý hudobník.

​Podľa slov okradnutého hudobníka, zlodeji na 100 percent museli vedieť, kam idú a čo budú kradnúť. Nie je vylúčené, že im niekto, kto sa v priestoroch vyzná, pomáhal. "Toto vybielili a zmizli a vyzerá to tak, že museli mať aj tip a podľa mňa museli mať aj kľúče od spodu a v kľude to naložiť do auta. Museli vedieť, že potrebujú veľké auto, lebo šak to sa do osobného nezmestí. Takže bolo to pripravené," skonštatoval Šeban.


Polícia a majiteľ našli po príchode na miesto, už len vylomené dvere do miestnosti, pootvorené okno na druhom poschodí, z ktorého visel gitarový kábel, na ktorom mali údajne spúšťať nástroje, ktoré vážia aj 20 kilogramov. "Áno, bolo to tak narafičené, že to vyzeralo, že to malo ísť dole týmto oknom. Je tu tento kábel namotaný na radiátor, ovšem predstava, že by tu najmenej pol hodinu, možno aj dlhšie spúšťali nejaké veci von oknom, neviem nikdy som nekradol, takže netuším, ale je to čudné. Navyše nechali tam pod oknom takú stopu. Prosto je to celé veľmi čudné a to je to, čo o tom viem a čo si o tom myslím," vyjadril sa Šeban.


Kompletný zoznam ukradnutých vecí aj s fotografiami, má Andrej Šeban na svojej stránke, aj facebookovom profile. Verí, že sa nájdu svedkovia, ktorí si 24. decembra všimli v okolí Nobelovej ulice v Bratislave niečo podozrivé. Alebo poznajú páchateľov. Kontaktovať môžu jeho, políciu alebo TV JOJ anonymne na email krimi@joj.sk. "Ide to veľmi rýchlo a dáva mi to takú nádej, že to obmedzuje tých ľudí v predaji a majú s tým problém to niekde dostať, takže ja si myslím, že sa to nájde a postupne zháňam aj tie výrobné čísla tých nástrojov, nejaké už som zverejnil," dodal Šeban.

"Môžeme potvrdiť, že Vami uvedeným prípadom sa v súčasnosti zaoberajú policajti tretieho bratislavského okresu. V danej veci bolo začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin krádeže," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Slamková. Pomôcť polícii pri pátraní po páchateľoch, by mali aj zábery z bezpečnostných kamier, ktoré sú v okolí budovy. V prípade preukázania viny hrozí páchateľom väzenie na 10 až 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy