Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena, ktorú našli policajti na stanici v Humennom, si zranenia spôsobila sama
Zdielať na

Žena, ktorú našli policajti na stanici v Humennom, si zranenia spôsobila sama

HUMENNÉ / Ak by okolo neprechádzali policajti, ktovie, ako by to dopadlo. Hliadka z humenského obvodného oddelenia našla na zemi ležať bezvládne telo ženy. Okamžite začali s poskytovaním prvej pomoci. Či tento príbeh bude mať šťastný koniec je stále nejasné.

Policajti z Obvodného oddelenia v Humennom na veľkej železničnej stanici vykonávali hliadkovú činnosť. V týchto miestach našli ležať bezvládne telo ženy. Nachádzala sa neďaleko mliekomatu pri vstupe do podchodu. Ako dlho tu ležala, kým prišli policajti, jasné nie je. 

Okamžite jej poskytli prvú pomoc. "Išlo o 59-ročnú ženu. Bola v bezvedomí so zraneniami tváre. U zranenej ženy došlo k zástave dýchania a bola oživovaná," hovorí hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Zároveň na miesto privolali záchranárov. Záchranná akcia dopadla úspešne a ženu sa podarilo oživiť. Previezli ju do nemocnice a tam zostala hospitalizovaná. "Na tiesňovú linku sme dostali informáciu o tom, že na železničnej stanici sa nachádza žena, ktorá nereaguje a nedýcha. Navyše má na hlave krvácajúce poranenie," informuje hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

"Privolaným záchranárom sa ju podarilo úspešne oživiť. V kritickom stave a v umelom spánku ju následne transportovali do nemocnice," informuje Krčová. Prišiel aj kriminalistický technik a ten miesto činu zadokumentoval. Nebolo jasné, či si žena zranenia spôsobila sama, ale sa tak stalo cudzím zavinením. Aj tieto okolnosti policajti preverili. Napokon trestné stíhanie nezačali.

"Bolo zistené, že žena si zranenia spôsobila sama bez pričinenia cudzej osoby a to pádom na zem," informuje Ligdayová. Z nemocnice potvrdili, že 59-ročná žena je tam stále hospitalizovaná na OAIM. Naďalej však bojuje o život a je vo vážnom stave. "Zdravotný stav pacienta je kritický," tvrdí hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy