Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ťažko chorému Dušanovi zlodeji ukradli invalidný vozík na vianočných trhoch
Zdielať na

Ťažko chorému Dušanovi zlodeji ukradli invalidný vozík na vianočných trhoch

BRATISLAVA / Ťažko chorému Dušanovi ukradli zlodeji invalidný vozík priamo z vianočných trhov. Na vozík je Dušan odkázaný po ťažkej chorobe a bez neho prejde sotva pár krokov. Zlodeji krátko pred Vianocami invalidný vozík dokonca predali na internete. Príbeh má šťastný koniec. Vozík sa policajtom podarilo vypátrať a vrátiť ho.

"To zápalové číslo som mal také vysoké, že to by vraj nikto neprežil. To už je trvalý stav, tak ale to je dobre aspoň chodím aspoň žijem," hovorí Dušan, ktorému zákerná choroba zmenila život od jeho základov. Z aktívneho človeka, sa v priebehu pár hodín stál takmer úplne imobilný človek. 

"Mal som strašný zápal chrbtice. Keď ma púšťali po 6-tich týždňoch z jedného oddelenia z toho prvého z nemocnici, tak lekárka sa vtedy priznala, že pán Demo, keď vás sem priviezli ste mal 5 percent nádeje na život. Takže ušiel som hrobárovi z lopaty, ale skončil som aspoň takto no," hovorí Dušan. 

Po mesiacoch strávených v nemocniciach Dušana z nemocnice prepustili. Dokonca dokáže s barlami prejsť pár metrov, no väčšinu z dňa je jeho neodmysliteľnou súčasťou invalidný vozík. Ten mu pred pár dňami ukradli na vianočných trhoch v Bratislave. Vozík si na námestí pripevnil kovovou reťazou o stojan. No keď sa autom po vozík vrátili bol preč. "Ľuďom je všetko jedno dneska, neberú ohľad na nič ani na invalida, že invalid to potrebuje. Ja tipujem, že boli opití alebo pod vplyvom niečoho a potrebovali sa vyblázniť. Jasné, ale na invalidovi sa blázniť je trošku také hrubšie," hovorí Dušan.

Dušan všetko nahlásil policajtom. Do pátrania sa pustila mestská, ale aj štátna polícia. Prezreli aj kamerové záznamy, kde sa zistilo za akých okolností bol vozík ukradnutý. Zlodeji dokonca boli takí bez hanby, že invalidný vozík predali cez internet. Napriek tomu všetkému sa Dušan o pár dní dozvedel radostnú správu. "Super, hneď som bol natešený. Policajti, že príďte sem, tuto vám niečo povieme šťastného. Tak som bol jasne, že šťastný. Predčasné Vianoce, predčasný darček mi dali," hovorí Dušan.

Dušan nám zároveň prezradil, že už ani nedúfal, že sa mu vozík vráti. Aj preto sa už začal obzerať po elektrickom vozíku, ktorý by mu ešte viac dokázal pomôcť. No v tejto ťažkej dobe mu na elektrický vozík chýbajú finančné prostriedky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy