Polojasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Bratislave evakuovali ďalšie nákupné centrum
Zdielať na
Krimi

V Bratislave evakuovali ďalšie nákupné centrum

BRATISLAVA / Ten istý scenár už tretí deň po sebe. Neznámy anonym si v Bratislave vyberie nákupné centrum a po 10tej hodine podá informáciu, že sa v ňom nachádza bomba. Pyrotechnická prehliadka ani tentokrát nepotvrdila prítomnosť výbušniny.

Najprv sa to začalo nákupným centrom na nábreží Dunaja, o deň neskôr v Lamači a dnes musel psovod zasahovať v ďalšom obchodnom dome v Petržalke.

Na mieste boli pre nezmyselný anonym aj dnes pripravení hasiči a záchranka.  Rozhodnutie znepríjemniť ľuďom sviatočné nákupy zasiahlo aj do hromadnej dopravy. "Od 10:38 do 12:23 hod. bola prerušená linky 50 na konečnú zastávku. Autobusy boli odklonené rovno po Einsteinovej ulici, výstup a nástup cestujúcich bol na úrovni zastávky Aupark zabezpečený dispečermi," povedala hovorkyňa dopravného podniku Ľubica Melcerová.

Vyšetrovateľ  začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy. Nie je vylúčené, že v každom z týchto prípadov ide o toho istého oznamovateľa. Je však otázne, či si páchateľ uvedomuje, že jednotlivé výjazdy záchranných zložiek stoja nemálo peňazí.  "Ďakujeme veľmi pekne tomuto frajerovi, akože výborné," povedal návštevník centra. "Je tu veľa ľudí, ktorí majú psychické problémy," skonštatoval ďalší.

Podľa informácií TV JOJ boli upchaté výjazdové cesty z garáží nákupného centra.

"Takéto konanie sa bude považovať za 1 trestný čin, je dôležité pozerať sa na ten následok, ktorý nastal, ak by vznikla škoda vyššia ako 26 600 €, tak je možné, že mu bude uložený trest až do výšky 8 rokov," myslí si advokát Milan Ficek.


"V prvom rade to je zlomyselnosť, nedopraje tým ľuďom, aby si to užívali pokojne a možno že je nahnevaný, že v tomto čase, kedy sa rozhoduje, či bude tvrdý alebo tvrdší lockdown, tak ľudia si chodia po obchodoch. Väčšinou sa to nesie z detstva, kedy to detstvo neprežívali dobre," zhodnotil psychológ Karol Kleinmann.


Zatiaľ neznámy páchateľ bude mať poslednú možnosť na nahlásenie poplašnej správy v rámci tohto roka už len v piatok.Z dôvodu lockdownu sú totiž nákupné centrá od soboty zatvorené.

Takto znelo oznámenie v nákupnom centre:

Ide už o tretie nákupné centrum v priebehu troch dní. V utorok takto evakuovali Euroveu, v stredu Bory mall. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy