Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič v Banskej Bystrici zrazil tri dôchodkyne, po náraze ostali ležať na zemi
Zdielať na

Vodič v Banskej Bystrici zrazil tri dôchodkyne, po náraze ostali ležať na zemi

BANSKÁ BYSTRICA / Cesta z nákupov sa skončila nehodou. V Banskej Bystrici zrazilo auto tri dôchodkyne, susedy, ktoré sa vracali domov. Nehoda sa stala priamo na priechode pre chodcov, kde im podľa polície nedal prednosť 69-ročný vodič.

Nehoda sa stala v centre Banskej Bystrice, tri dôchodkyne, susedy z paneláka, sa práve vracali domov z nákupu, keď do nich nabúralo auto."69-ročný vodič auta nedal prednosť chodkyniam," vysvetlila policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

63, 67 a 68-ročné ženy zostali po náraze ležať na zemi. Pomáhali im ľudia, ktorí všetko videli z neďalekej autobusovej zastávky.

Zranili sa všetky tri ženy, previezli ich do banskobystrickej nemocnice. "S viacerými poraneniami celého tela transportovali do nemocnice," priblížila hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Nehoda je v štádiu objasňovania. 

Vo Zvolene zase zavinil nehodu iba 20-ročný mladík. Šoféroval pod vplyvom alkoholu, navyše sedel v aute, ktoré si kúpil iba pár hodín pred nehodou. Náraz do obrubníka skončil obvinením za ohrozenie pod vplyvom návykových látok.

"Nafúkal 1,4 promile alkoholu a pri opakovanej dychovej skúške ešte viac, obvinený nikdy nebol držiteľom vodičského oprávnenia," uviedla Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy