Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Majitelia psov musia byť na pozore. Niekto úmyselne dáva do trávy potravu s nebezpečnou prísadou
Zdielať na

Majitelia psov musia byť na pozore. Niekto úmyselne dáva do trávy potravu s nebezpečnou prísadou

POPRAD / Majitelia psíkov na novom sídlisku Juh v Poprade by mali byť obozretní. Niekto chce ich miláčikom ublížiť. Do trávy dáva nebezpečnú potravu - kúsky klobásy alebo slaniny s klincami a ihlami.

Nebyť všímavosti majiteľky štvormesačného Huga dnes by psík bojoval o život. "Zobral niečo do pusy a zakňučal. Hovorím mu Hugo, vypľuj to. Išla som k nemu a pozerám, že klobása napichnutá tromi klincami," hovorí majiteľka, ktorá nález objavila na sídlisku. Tento nález v tejto lokalite popradského sídliska nebol jediný. 

"Bola aj slanina zase napichnutá, ale ihlami," prezrádza majiteľka psa Huga. Je jasné, že ak by Hugo alebo iné zviera túto potravu s nebezpečnou prísadou zjedol, mohlo to mať fatálne následky. "Spôsobilo by to traumu celého tráviaceho aparátu. Poškodí žalúdok, črevný systém. Dochádza ku kolapsu až k úhynu celého organizmu," popísal dôsledky veterinár Jaroslav Želonka. Veterinár hovorí aj o veľkej bolesti pri takomto prijímaní takejto stravy. Len nedávno sme informovali o uhynutí deviatich mačiek a ďalších zvierat na takzvanom starom sídlisku Juh. 

​Teraz sú ohrozené ďalšie zvieracie tvory. "Je to život ohrozujúce takéto správanie, dokonca smrteľného charakteru" konštatuje veterinár. Vypátrať krutých páchateľov, ktorí takýmto spôsobom ubližujú nevinným zvieratám je mimoriadne náročné. Zdá sa, že ostáva na majiteľoch psov,aby boli pri venčení maximálne opatrní. "Kontrolovaný pohyb na vodítku a sledovať, čo ten psík robí," oznamuje veterinár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy