Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Agresívny muž napadol policajta, podľa expertky mu hrozí až doživotie
Zdielať na

Agresívny muž napadol policajta, podľa expertky mu hrozí až doživotie

KAMIENKA / V služobnom aute mal napadnúť policajta. 31-ročný muž z Kamienky skončil v cele a policajt na ošetrení v nemocnici. Kým však údajného agresora dostali do cely, poriadne ich vytrápil. Z auta nechcel vystúpiť a do budovy ho museli vyniesť. Podľa expertky mu hrozí až doživotie.

Policajná hliadka prišla do obce Kamienka preveriť údajne agresívne správanie jedného z dedinčanov. Po príchode do obce zaregistrovali vulgárne správanie muža, ktorý mal autám skákať do cesty a brániť im v jazde.

Chceli sme sa opýtať, čo bolo spúšťačom tohto konania, no doma sme nenašli nikoho. Za účelom podania vysvetlenia k priestupku proti verejnému poriadku muža eskortovali na oddelenie. Jeden policajt šoféroval, druhý sedel vzadu spolu s údajným agresorom. 

"Muž si začal búchať hlavu o dvere služobného vozidla, kopal nohami do sedačky pred sebou, pričom policajti sa ho snažil chytiť za ramená a stiahnuť dole, aby sa muž pri vyčíňaní nezranil," priblížila policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Muž bol po celý čas vulgárny a agresívny. Dopadlo to tak, že zranený a zakrvavený napokon skončil zasahujúci policajt. "Takéto situácie nie sú ojedinelé, samozrejme, vždy záleží, ako je ten samotný úkon uskutočnený, vždy osoba môže nejakým spôsobom ešte sa snažiť brániť alebo vymknúť sa spod kontroly," vysvetlila expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. 

"Muž sa točil chrbtom k policajtovi, nohami sa vymrštil smerom k nemu a temenom hlavy ho udrel do nosa a hornej pery," priblížila policajná hovorkyňa. Po príchode pred policajné oddelenie 31-ročný muž zásah skomplikoval ešte viac. Z policajného auta nechcel vystúpiť. Okoloidúcim ľuďom sa tak naskytol pohľad, ako policajti vynášajú agresora do budovy polície.

Zranený policajt potreboval lekársku pomoc, skončil v nemocnici. "Pacient utrpel ľahšie zranenia. Bol ošetrený na urgentnom príjme a prepustený do domáceho liečenia," uviedla hovorkyňa nemocníc Jana Fedáková. 

31-ročného muža policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu útoku na verejného činiteľa. Skončil v cele policajného zaistenia. Kedy sa dostane na slobodu, jasné nie je. Vyšetrovateľ prokurátorovi navrhol, aby bol muž stíhaný väzobne. "Osoba používa násilie, aby sa vyprostila zo zaistenia a celé toto sa udeje za krízovej situácie, tak je trestná sadzba 12 až 25 rokov, dokonca hrozí až doživotie," upresnila Kurilovská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy