Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V kamióne sa viezli migranti, šofér o tom nevedel
Zdielať na

V kamióne sa viezli migranti, šofér o tom nevedel

PREŠOV / Prešovskí policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky zadržali trojicu nelegálnych migrantov. Viezli sa v bulharskom kamióne a kam smerovali nevedno.

Keď šofér kamiónu zastavil na červenej v Prešove započul buchoty vo svojom prívese. Vodič kamiónu netušil, čo sa v prívese môže diať. Buchoty a iné zvuky pokračovali aj potom ako sa pohol. Napokon sa bulharský šofér kamiónu zastavil pri krajnici pri autobusovej zastávke a zavolal políciu. Príves otvorili až po príchode policajtov. Z prívesu vyskákali traja muži, podľa predbežných zistení, pôvodom z Afganistanu.

Po telefonáte na políciu vyslali na miesto viacero hliadok. Partia migrantov, ktorá nevedela hodnoverne preukázať svoj pobyt na Slovensku, skončila v putách. Na mieste si ich prevzala mobilná jednotka cudzineckej polície. V prípade, že požiadajú o azyl, budú umiestnení do zariadenia v Humennom. Ak nepožiadajú, budú administratívne vyhostení. "Oboch plnoletých sme preverili v informačných systémoch s pozitívnym výsledkom v systéme EURODAC, čo znamená, že sú žiadateľmi o azyl v inom členskom štáte, konkrétne jeden v Rumunsku a druhý v Bulharsku. Maloletému cudzincovi bol ustanovený opatrovník z úradu práce sociálnych vecí a rodiny a po vykonaní potrebných úkonov si ho prevezmú pracovníci detského domova," povedal Michal Slivka, hovorca prezídia. Presne pred týždňom len dva kilometre od miesta, kde zastavil kamión, zadržali prešovskí PMJčkári partiu Afgáncov za podobných okolností. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy