Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žena ležala dobitá v kríkoch viac ako 48 hodín, podozrivý násilník má 23 rokov
Zdielať na

Žena ležala dobitá v kríkoch viac ako 48 hodín, podozrivý násilník má 23 rokov

LUČENEC / O otrasnom prípade z Lučenca sme informovali už v stredu, 25. novembra. Náhodní okoloidúci našli v kríkoch na lúke za mestom bezvládne telo. Mladá žena bola brutálne dobitá, no ešte žila. V prípade nastal veľký posun. Polícia už vie, kto jej mohol takto veľmi ublížiť.

Lučeneckým kriminalistom sa tento závažný prípad podarilo objasniť v mimoriadne krátkom čase. Podozrivého muža chytili iba pár hodín po tom, ako na lúke našli dobitú mladú ženu. Je ním 23-ročný Roman. Na miesto činu sa dnes vrátil, no už s putami na rukách. 

"Aj v priebehu dnešného dňa v tomto prípade prebiehajú procesné úkony," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa krajského riaditeľstva.Vyšetrovateľom pravdepodobne ukázal, kde mladú ženu vylákal a zrejme aj popísal, akým spôsobom jej ublížil. Stať sa to malo v pondelok ráno v lese. Na neďalekú lúku sa pravdepodobne doplazila. Tam ju na tretí deň našli náhodní okoloidúci. Nebyť ich, zrejme by neprežila. V mínusových teplotách ležala viac ako 48 hodín. "Mladá žena bola nájdená, v stave ktorý si vyžadoval okamžitý prevoz do nemocnice," opísala stav nájdenej ženy hovorkyňa Kováčiková. Polícia rozsah jej zranení nekonkretizovala, nie je ešte známa ani doba liečby. 18-ročná žena však bola dobitá tak, že ju bolo len ťažko poznať. Krvavé podliatiny na opuchnutej tvári, niekoľko tržných rán na hlave. To je len časť vážnych zranení, ktoré jej páchateľ spôsobil. Podľa našich zistení ju mal biť kameňom. "Vyšetrovateľ už tomuto mužovi vzniesol obvinenie pre obzvlášť závažný zločin ublíženia na zdraví, s poukazom na to, že tento skutok spáchal v období, kedy je na Slovensku vyhlásený núdzový stav," upozorňuje hovorkyňa. To znamená, že mu hrozí prísnejší trest.

V čase spáchania tohto zločinu bol dokonca aj v podmienke. "Obvinený muž je umiestnený v cele policajného zaistenia. Zo strany vyšetrovateľa bol podaný aj návrh na jeho väzobné stíhanie," ďalej informovala hovorkyňa Kováčiková. O tom, či bude stíhaný väzobne, ale na slobode, rozhodne súd pravdepodobne už zajtra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy