Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Prešove zadržali nelegálnych migrantov. Na územie Slovenska sa dostali v kamióne
Zdielať na

V Prešove zadržali nelegálnych migrantov. Na územie Slovenska sa dostali v kamióne

PREŠOV / V Prešove zadržali nelegálnych migrantov. Tí povyskakovali z bulharského kamióna blízko najväčšieho prešovského sídliska. Kam smerovali nevedno. Ani jeden z nich nebol zranený. Pre nelegálne prekročenie hranice skončili všetci v putách.

Rušná ulica aj po zotmení. Tadiaľ totiž pre chýbajúce obchvaty vedie medzinárodný tranzit z Poľska do Maďarska. Vodič kamióna z Bulharska tvrdil, že ani netušil, čo v prívese okrem oficiálneho nákladu vezie. Z kamióna povyskakovali mladí muži. Po telefonáte na políciu vyslali na miesto viacero hliadok. Partia migrantov, ktorá nevedela hodnoverne preukázať svoj pobyt na Slovensku, skončila v putách.

"Osoby, ktoré sa na území Slovenska nelegálne zdržiavali sú občanmi Afganistanu. Podľa zistení polície o nich vodič nemal vedomosť," uviedol hovorca prezídia PZ SR Michal Slivka. Všetci boli v poriadku bez nejakých zranení. Akou trasou, či cestou sa na Slovensko dostali zatiaľ nevedno. Od prešovských kolegov si ich prevzala mobilná jednotka cudzineckej polície.

Nevedno ani to, či ich cieľovou stanicou malo byť Slovensko. Možno sa len pokúšali dostať do Európy za lepším životom. "Nelegálni migranti budú vypočutí. V prípade, že požiadajú o azyl, budú umiestnení do zariadenia v Humennom. Ak nepožiadajú, budú administratívne vyhostení a za týmto účelom sa vykonajú potrebné procesné úkony," dodal Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy