Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Monštruózny prípad sériového vraha Miroslava: Desivé detaily vrážd, vypovedala jeho expriateľka
Zdielať na

Monštruózny prípad sériového vraha Miroslava: Desivé detaily vrážd, vypovedala jeho expriateľka

BANSKÁ BYSTRICA / Bola pri tom, keď vraždil, vo štvrtok na súde vypovedala ako svedkyňa. Lucia niekoľko rokov žila s Miroslavom, ktorého teraz súdia za sériu brutálnych vrážd. Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici si musela spomenúť na nepríjemné zážitky.

Bola pri tom, keď obžalovaný vraždil, vo štvrtok vypovedala v procese s vrahom zo Zliechova. Hľadela do zeme, na Miroslava, s ktorým sa kedysi spoznala cez internet sa nedokázala pozrieť ani raz. V súdnej sieni plakala, keď sa hovorilo o tom, ako Miroslav beštiálne zavraždil jej vtedajšieho partnera Romana, a to aby im nestál v ceste. Vo vani oddelil hlavu od tela a kosti polámal tak, aby sa telo zmestilo do cestovného kufra. Lucia bola pritom. Mala vraj z neho strach a preto dlhé roky mlčala.

Vedela aj o tom, ako sa zbavil priateľky Moniky. Na dvore údajne videla jej spálené veci. Podľa obžaloby ju mal zaškrtiť počas sexu a spáliť na záhrade. Miroslav mal Lucii povedať, že sa takto zbavil nepohodlných ľudí už viackrát. Obžalovaný ale celú vinu popiera, odmietol aj vypovedať. "To je záležitosť môjho klienta, akým spôsobom sa bráni," vyjadril sa obhajca Tomáš Dohál.

Obžaloba sa týka série troch vrážd, dvoch žien a soka v láske Romana. Vo všetkých prípadoch postupoval podobne a mimoriadne brutálne. Obeť uškrtil a zbavil sa jej spálením na záhrade. Úlomky kostí, ktoré tam počas vyšetrovania našli, ich expertíza a rozbor, tak o tom budú už v piatok na súde rozprávať súdny znalec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy