Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Miroslava súdia pre sériu brutálnych vrážd. Zabiť mal dve bývalé milenky aj soka v láske
Zdielať na

Miroslava súdia pre sériu brutálnych vrážd. Zabiť mal dve bývalé milenky aj soka v láske

BANSKÁ BYSTRICA / Za prísnych bezpečnostných opatrení, v sprievode ozbrojenej eskorty, priviezli do Banskej Bystrice Miroslava zo Zliechova. 42-ročný muž čelí na Špecializovanom trestnom súde obžalobe v prípade série vrážd. Jeho rukou mali prísť o život dve bývalé milenky aj sok v láske. Upozorňujeme, že zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Po rokoch sa prevalilo to, že vraždil aj beštiálne okolnosti, za ktorých zniesol zo sveta dve ženy a jedného muža. Kauza vyšla na povrch potom, čo ho vyšetrovala polícia za týranie vlastného syna. "Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici začalo hlavné pojednávanie s M.L., ktorý je obžalovaný z obzvlášť závažného činu úkladnej vraždy," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Zavraždil a spálil všetky svoje obete, dve priateľky aj soka v láske. Prokurátor v stredu čítal obžalobu. Opis toho, čo Miroslav spravil je len pre silné žalúdky. V roku 2010 počas sexu zaškrtil ženu, ktorá od neho chcela odísť, rovnako zavraždil aj priateľku Moniku, o dva roky neskôr. Telá uložil do veľkej tašky a spálil na záhrade. Podobné to bolo aj v prípade úkladnej vraždy Romana, ktorému polámal kosti tak, aby sa telo zmestilo do cestovného kufra. "Všetky obete boli likvidované spálením, priebeh tých skutkov je brutálny," skonštatoval bývalý riaditeľ NAKA Peter Hraško.

Matka zavraždeného Romana v stredu prišla na súdne pojednávanie, no slová hľadala len ťažko. Muž na úvod vyhlásil, že je nevinný a odmietol vypovedať. Proces pokračuje aj v najbližších dňoch. Vypovedať majú kľúčoví svedkovia a znalci. "V prípade uznania viny, mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie," povedal prokurátor ÚŠP.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy