Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Netradičné miesto na krádež. Ľubomír sa vlámal do štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici
Zdielať na

Netradičné miesto na krádež. Ľubomír sa vlámal do štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA / Netradičné miesto na krádež. Ľubomír z Detvy sa vlámal do štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici. V budove pritom sídli aj prezidentská kancelária. Policajti ho prichytili priamo pri čine.

Vlámal sa do štátnej vedeckej knižnice, no o knihy zjavne záujem nemal. 33-ročný Ľubomír vliezol do vnútra cez dvor, rozbil okno na prízemí a v budove hľadal, čo by mohol ukradnúť.

"Vlámal sa do kotolne v objekte vedeckej knižnice, poškodením dvier a okien spôsobil škodu 200 eur," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Police s knihami si nevšímal, zo skriniek v kotolni ukradol jedlo aj rozbrusovačku. V budove sídli aj prezidentská kancelária, no tam sa už zlodej nedostal. Zrejme netušil, že je knižnica napojená na pult centrálnej ochrany a tak boli zakrátko na mieste aj policajti. Ľubomíra, aj s tým, čo ukradol, našli ešte v budove. "Na mieste zadržala muža hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky," hovorí Faltániová. 

Na mieste potom dokumentovali stopy kriminalisti. Našli miesto kadiaľ vošiel dovnútra a zmapovali celý jeho pohyb po budove. Muža potom odviezli na policajné oddelenie. Vyšetrovateľ obvinil 33-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu krádeže.

V čase núdzového stavu mu hrozí vysoký trest, 10 až 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy