Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Miroslav z Prievidze si poriadne zavaril. Najskôr napadol družku, potom udrel aj policajta
Zdielať na

Miroslav z Prievidze si poriadne zavaril. Najskôr napadol družku, potom udrel aj policajta

PRIEVIDZA / Miroslav (35) z Prievidze si zavaril. Najskôr napadol svoju družku, ktorej sa vyhrážal zabitím. Po príchode hliadky v besnení pokračoval. Zašiel až tak ďaleko, že udrel aj policajta. Teraz mu hrozí, že z väzenia už nevyjde.

Miroslava v pondelok eskortovali na Okresný súd v Trenčíne. Ešte v sobotu popoludní bol doma. V nedeľu už sedel v cele. Všetko začalo potom, ako si od družky pýtal peniaze a tá mu ich odmietla dať.

Podľa doterajších zistení polície chcel, aby mu dala 300 eur. Keď to odmietla, rozzúril sa. "Obvinený muž mal napadnúť svoju družku a vyhrážať sa jej zabitím," informuje policajný hovorca Pavol Kudlička. 

Žena sa bála o život a z bytu chcela ujsť. Útočník bol ale proti. "Obvinený mal družku obmedziť na osobnej slobode, mal ju zamknúť do izby," pokračuje Kudlička. 

Našťastie mali návštevu a tá zavolala políciu. Muži zákona mali čo robiť, aby ho spacifikovali. Agresívny neprestával byť ani na obvodnom oddelení. Nakoniec zaútočil aj na mužov zákona. "Počas incidentu mal policajta udrieť do hlavy," informoval Kudlička. "Podal prokurátor návrh na vzatie do väzby z dôvodu, že obvinený ujde, alebo sa bude skrývať a bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti," potvrdil Vlastimil Krokvička z krajskej prokuratúry v Trenčíne. 

Sudca rozhodol jednoznačne. Miroslava poslal do väzby. Keďže skutok spáchal počas núdzového stavu, hrozí mu mimoriadne vysoký trest. "Hrozí trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov, prípadne na doživotie," dodal Krokvička. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy