Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sulík podľa Matoviča nebol schopný zvládnuť domácu úlohu a tak ju zveril svojej 11-ročnej dcére
Zdielať na

Sulík podľa Matoviča nebol schopný zvládnuť domácu úlohu a tak ju zveril svojej 11-ročnej dcére

BRATISLAVA / Spor medzi premiérom Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom sa zďaleka nekončí. 15. november bol dátum, dokedy chcel premiér od Richarda Sulíka plán na zníženie šírenia nákazy s dodatkom, že mu potom prenechá boj s koronavírusom. Matovič sa prostredníctvom sociálnej siete vyjadril, že Sulík úlohu nesplnil.

Obaja členovia koalície si posielali odkazy cez sociálne siete. Richard Sulík je už doma z pracovno-dovolenkovej cesty z Dubaja a mal sa s premiérom Igorom Matovičom stretnúť dnes podvečer na rokovaní koaličnej rady. Napriek tomu, že je minister hospodárstva z Dubaja už doma, na ústrednom krízovom štábe ho čakali márne. Zatiaľ nie je známy ani jeho plán boja s nákazou, o ktorý ho predseda vlády žiadal. 

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) vyzval Sulíka, že ak príde do nedele 15. novembra s plánom, ktorý zníži do 30. novembra sedemdňový kĺzavý medián na Slovensku pod 500, prenechá mu vedenie boja s koronavírusom.

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) mal predstaviť svoj návrh, ako znížiť do 30. novembra sedemdňový kĺzavý medián na Slovensku pod 500, v priebehu tohto týždňa. Uviedla to hovorkyňa rezortu hospodárstva Katarína Matejková s tým, že plán má najprv predstaviť premiérovi Matovičovi a následne verejnosti. Princíp Sulíkovho plánu je vraj najmä regionálny.

Igor Matovič v nedeľu krátko po šestnástej hodine uverejnil prostredníctvom sociálnej sieti status, v ktorom ešte počas rokovania krízového štábu kritizuje Sulíka. "Pravdu povediac, myslel som si, že sa pochlapí. Že ukáže, že nevie len nekonštruktívne búrať ako malý nezodpovedný chlapec. Bohužiaľ, nevydalo. Je pondelok poobede a ani chýru ani slychu o alternatívnom pláne strany SaS," uvádza Matovič v statuse. 

Následne uvádza, že ľudia už nemôžu doplácať na jeho nekonanie a tak sa ním už nenechá vyrušovať. "Takže, KONEČNÁ. Keďže pán minister úplne odignoroval legitímne danú úlohu, nemôžu ľudia viac na jeho nekonanie doplácať. Odteraz až do momentu, kým neklesne počet pozitívnych na zanedbateľné minimum, sa už nenechám vyrušovať žiadnym podrazom zo strany SaS. Nebudem sa ním zaoberať, nebudem na neho reagovať. PREČO? Lebo ide naozaj o životy a nemá zmysel sa zapodievať ľuďmi, ktorí si to ani len nevedia uvedomiť," píše Matovič. 
"Keďže 52-ročný Sulík domácu úlohu nebol schopný zvládnuť, dal som teda tú istú úlohu mojej 11-ročnej Klárke, ktorá prišla za mnou s otázkou, kedy bude môcť konečne ísť do školy. Vyhrá Klárka tento súboj ideí? Neviem. Ale všetci vieme, kto ho už prehral," píše Matovič.

Nedeľa za nami, úloha nesplnená Začalo to (opäť) minulý pondelok. Na Ústrednom krízovom štábe jednohlasne všetci 5...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Pondelok 16. novembra 2020

Najčítanejšie