Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opitá lekárka, ktorá zrazila matku s bábätkom, skončila opäť pred súdom. Piť mala až liter vodky denne
Zdielať na

Opitá lekárka, ktorá zrazila matku s bábätkom, skončila opäť pred súdom. Piť mala až liter vodky denne

BRATISLAVA / Na mol opitá lekárka, ktorá zrazila mamičku s bábätkom si opäť poriadne zavarila. Po prepustení z väzby sa mala až do hlavného pojednávania vzdať alkoholu. Ona však pila až liter vodky denne. Súd tak na lekárku vydal zatykač a policajti ju dnes predviedli rovno pred sudcu.

Ide o 57-ročnú lekárku Katarínu. Začiatkom marca šoférovala na liekoch a na mol opitá po bratislavskej Petržalke. Na križovatke zišla z cesty až na chodník a vrazila do mladej mamičky s kočíkom. Ženu previezli na ošetrenie do nemocnice. Bábätku sa, našťastie, nič nestalo. Katarína vtedy nafúkala cez 2 promile. V aute mala niekoľko prázdnych fliaš s alkoholom a nechýbali ani lieky. Lekárka bola v takom stave, že nevedela prejsť ani do policajného auta. Zarážajúce je na tom to, že pár mesiacov predtým jej pre alkohol zobrali vodičák v Maďarsku.

Okresný sudca ju o pár dní od havárie poslal do väzby. Neskôr ju krajský súd až do začiatku hlavného pojednávania z väzby prepustil na slobodu, no s rôznymi obmedzeniami. Mala zakázané piť, nesmela šoférovať, musela sa hlásiť u probačného úradníka, či absolvovať psychoterapiu. Lekárka ale naďalej pila a povinnosti si neplnila.

"Šak pre boha 1,44 keď rodina na ňu zavolá policajtov a urobia jej test na alkohol. Veď to je 3 promile takmer. Táto pani je revíznym lekárom, ktorá rozhoduje o tom, či vaše, moje, pána kameramana dieťa rozhoduje či dostane liečbu, či ju zaplatí štát alebo nie. Pani doktorka dá pečiatku zamietavé stanovisko a čo potom? Si otvorí šuflík vyliahne flašku s vodkou? Vypije si?," povedal sudca OS Bratislava V Roman Benedikovič.

Na Doktorku Katarínu tak súd vydal zatykač a opäť sa rozhodovalo, či bude stíhaná na slobode alebo väzobne. "Ja si myslím, že sa najlepšie vyliečim v ústavnom zariadení, ktoré je špecializované na liečbu alkoholizmu a nie vo väzbe," vyjadrila sa obvinená lekárka.

"Som toho názoru, že jej žiadne liečenie nepomôže, pretože jedno jej nepomohlo. Sama je lekárka, sama sa vlastne teraz dostala do väzby len vďaka svojej závislosti na alkohole. Ona sa toho alkoholu jednoducho nevzdá. No a samozrejme, že je nebezpečná taká osoba. Čo napadne ju znovu si sadnúť do auta a niekoho dorantá?" skonštatoval Benedikovič. Policajti doktorku po rozhodnutí okresného súdu previezli rovno do väzby, kde bude musieť absolvovať ďalšiu liečbu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy