Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pod tonami železa zahynul 44-ročný zvárač. Tragédiu preveruje polícia aj inšpektori práce
Zdielať na

Pod tonami železa zahynul 44-ročný zvárač. Tragédiu preveruje polícia aj inšpektori práce

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Ráno nastúpil do práce, ale už sa z nej domov nevrátil. K úrazu s fatálnymi následkami došlo dnes ráno vo výrobnej hale v Liptovskom Mikuláši. Pod niekoľkými tonami železa mal zahynúť 44-ročný zvárač.

Podľa informácií TV JOJ k tragédií malo dôjsť pri presúvaní ťažkých kovových častí žeriavom, tie sa mali uvoľniť a muža zavaliť, toto je jedna z verzií nešťastia.

Muž nebol zamestnancom ale pracoval pre spoločnosť, ktorá sa venuje strojárenskej výrobe. Zástupcov sa nepodarilo osloviť. Na miesto ale prišli inšpektori práce. "Vzhľadom na to, že poškodený pracoval ako samostatne zárobkovo činná osoba, inšpekcia práce nemá kompetenciu udalosť vyšetrovať ako pracovný úraz. Inšpektorát práce Žilina u zamestnávateľa vykoná inšpekciu práce, ktorá bude zameraná na dodržiavanie pracovno-právnych predpisov a rovnako aj predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci," informuje hovorca Národného inšpektorátu práce Ladislav Kerekeš. 

Čo sa v osudnú chvíľu stalo, bude riešiť polícia. " Predmetnú udalosť vyšetruje polícia v Liptovskom Mikuláši, ako prečin usmrtenia. Okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," hovorí hovorkyňa KP PZ Žilina Jana Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy