Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Záhada lietadla v poli pri Sačurove objasnená. Polícia odhalila skupinu prevádzačov
Zdielať na

Záhada lietadla v poli pri Sačurove objasnená. Polícia odhalila skupinu prevádzačov

SAČUROV / Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii vyriešila prípad lietadla, ktoré našli v poli pri obci Sačurov vo vranovskom okrese. Už krátko po pristátí stroja vypátrali jeho posádku. Ide o migrantov z Afganistanu. Spolu s nimi odhalili aj skupinu prevádzačov. Ide o dvoch Slovákov. Ďalší obvinený muž pochádza z Maďarska.

Lietadlo bez posádky si všimol skoro ráno jeden z miestnych obyvateľov. Pristálo na okraji poľa v katastri obce Sačurov. Posádku ako aj obvinených vypátrali v susednom Poľsku, kde ich zadržali policajti.

"Táto skupina páchateľov operovala na území štátov Slovenska, Maďarska a Poľska. Umožnili nedovolené prekročenie štátnej hranice Slovenskej republiky z Ukrajiny trom nelegálnym migrantom z Afganistanu," informuje policajná hovorkyňa Denisa Bardyová. 

Medzi zadržanými, ktorí skončili na polícii, bola aj žena z Afganistanu s dvoma malými deťmi. Nelegálne sa mali dostať na Slovensko. Prevádzačom mali podľa polície zaplatiť 40 tisíc dolárov.

"Na území Ukrajiny nelegálnych migrantov naložili do dvojmiestneho športového lietadla bez identifikačných znakov a spolu s nimi preletel pilot lietadla cez hranicu na územie Slovenska až do katastra obce Sačurov," pokračuje Bardyová. 

Pre technické problémy museli núdzovo pristáť. Žena z Afganistanu s dvoma deťmi požiadala na Slovensku o azyl. Trojica obvinených mužov skončila vo väzbe. Za zločin prevádzačstva im hrozí 7 až 12 rokov za mrežami. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy