Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Neuveriteľné krutý plán zo žiarlivosti. Erik brutálne vraždil, po ôsmich mesiacoch sa postavil pred súd
Zdielať na

Neuveriteľné krutý plán zo žiarlivosti. Erik brutálne vraždil, po ôsmich mesiacoch sa postavil pred súd

Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov:

PEZINOK / Manželku a matku šiestich detí brutálne zniesol zo sveta. Erik Kora zo žiarlivosti podrezal Nataše krk a telo zakopal. Dokonca mu s odprataním tela museli pomôcť príbuzní, ktorých vydieral. Vražda sa stala začiatkom marca. Po ôsmich mesiacoch sa vrah vlastnej ženy postavil pred senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Po dohode s prokurátorom ho súd poslal za úkladnú vraždu na dlhé roky za mreže.

Erik Kora sa dozvedel, že jeho manželka má vzťah s iným mužom. Ihneď zosnoval brutálne krutý plán, ako ženu zavraždiť. Autom prišiel do osady v Richňanoch. Tam vtrhol do príbytku, kde žila a Natašu napadol. Rozbil jej telefón a násilím ju naložil do auta. "Dcéra mu povedala takto. Keď chceš ma zabiť, daj má do motora a poď má zabiť. Toto som počul," povedal otec nebohej. 

Pred vraždou zavolal príbuzným, kde im oznámil, čo ide spraviť. Doslova im v telefóne povedal: "Teraz už idem na to!" V aute mal Erik nachystaný 30-centimetrový nôž, ktorý vytiahol a pred autom jej podrezal krk. Telo nebohej manželky potom naložil do auta a odviezol sa s ním k príbuzným. Zakrvavený vražedný nôž vytiahol aj na nich. Vyhrážal sa im, že ak niečo prezradia, skončia rovnako. Nakoniec mu museli pomôcť a telo nebohej spoločne zakopali pod strom do trávy neďaleko obce Hrčeľ. NAKA si po Erika Koru prišla koncom apríla v rámci akcie Kamiben a celá kauza skončila pred súdom.

Senát v stredu na verejnom zasadnutí schválil dohodu o vine a treste, ktorú prokurátor s obvineným uzavrel. Obvineného Erika Koru poslal Špecializovaný trestný súd v Pezinku na 20 rokov za mreže. "Svoj čin ľutuje, avšak predmetný skutok už nevie vrátiť späť. To, čo spáchal, oľutoval a z tohto dôvodu považujeme jemu uložený trest, aj vzhľadom na skutočnosti, primeraný," vyjadril sa obhajca obvineného Tomáš Turcsányi. 

"Po poškodenej zostali obete, a to 6 maloletých detí. Rozhodol som sa, že v tomto prípade nepôjdem až o tretinu pod stanovenú hranicu trestnej sadzby, tak, ako to je možné, ale dohodli sme sa na 20-tich rokoch," uviedol prokurátor. 

Všetkých 6 detí má teraz v opatere ich starý otec. Súd Erika okrem 20-ročného pobytu za mrežami s najprísnejším stupňom stráženia zaviazol uhradiť aj škodu pozostalým deťom vo výške 29 000 eur.

Prípad vraždy 16-ročného Tomáša, v ktorom je obžalovaná jeho kamarátka Judita, sa blíži ku koncu. Viac už povie Andrea Miková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy